Επιστολή προς τον Πρόεδρο  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) κ. Απ. Τζιτζικώστα, σε όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  με θέμα την  ανάγκη τροποποίησης των προϋποθέσεων των προγραμμάτων των Περιφερειών  για την  ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 και  τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ στην επιστολή της  «τα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που προκηρύχθηκαν το προηγούμενο φθινόπωρο από τις Περιφέρειες, με την μορφή της επιδότησης προς τις επιχειρήσεις όπως προκύπτει κατά το στάδιο υλοποίησης, συνοδεύονται από όρους που δεν συνάδουν με το βασικό σκοπό τους, δηλαδή τη διάσωση των επιχειρήσεων, δημιουργώντας προϋποθέσεις αποτυχίας αυτών και διόγκωσης των ήδη σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καθώς προβλέπεται ότι το ύψος των ενισχύσεων δεν είναι ούτε ακατάσχετο, ούτε αφορολόγητο.

«Για το λόγο αυτό ζητούμε» , προκειμένου τα προγράμματα των περιφερειών να επιτελέσουν το σκοπό τους και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται για την διάσωση των επιχειρήσεων, να υπάρξει σχετική μέριμνα και άμεσα να τροποποιηθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, ώστε οι ενισχύσεις που θα λάβουν οι επιχειρήσεις να είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και χωρίς υποχρέωση χορήγησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».

Μάλιστα η  ΓΣΕΒΕΕ προτείνει   να αξιοποιηθεί ως πρότυπο για την  τροποποίηση   των  προϋποθέσεων  η ρύθμιση που έχει νομοθετηθεί για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της εστίασης, και συγκεκριμένα στο άρθρο 76  που προβλέπει το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης που καταβάλλεται στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών»- του Ν. 4796/2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις