Επιστρέφει οριστικά στην γραμμή της απευθείας σύνδεσης Νέας Υόρκης-Αθήνας η αεροπορική εταιρεία «Emirates», μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσίας, λόγω των περιορισμών που έπληξαν την τουριστική αγορά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ειδικότερα, η «Emirates» επανέρχεται με την πρώτη πτήση, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου από το αεροδρόμιο Νιούαρκ (EWR) προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ATH), με τους ιθύνοντες να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την φετινή θερινή σεζόν και όχι μόνο.

Οπως ανέφερε στέλεχος της «Emirates» σε επικοινωνία με τον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») υπάρχουν στοιχεία ότι κάτι παραπάνω από τα 2/3 των Αμερικανών επιθυμούν να ταξιδέψουν κατά την διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα τα δείγματα να είναι αισιόδοξα για την γραμμή της Αθήνας.

Οι πτήσεις προς Αθήνα θα πραγματοποιηθούν με ένα αεροσκάφος Boeing 777-300 ER, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η εταιρεία υπόσχεται μια πολύ ευχάριστη εμπειρία στο ταξίδι, που θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο μενού, τόσο στο φαγητό, όσο και στο κοκτέιλ, εκλεκτά κρασιά, αλλά και 4000 κανάλια με βραβευμένες παραγωγές, μεταξύ των οποίων και ελληνικές ταινίες.

Υπενθυμίζεται πως η επιλογή μιας απευθείας πτήσης προς Αθήνα μπορεί να αφαιρέσει «πονοκεφάλους» για τους επιβάτες, ιδίως όσον αφορά στην τήρηση των πρωτοκόλλων. Ολα αυτά καθώς, σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης επιλέξει να μεταβεί απευθείας στην Ελλάδα με κάποια από τις εταιρείες που λειτουργούν φέτος τις γραμμές αυτές («Emirates», «Delta», «American Airlines», «United Airlines») θα πρέπει να εστιάσει μόνο στα πρωτόκολλα που έχει εξαγγείλει η Ελλάδα, τα οποία απαλλάσσουν τους εμβολιασμένους από το τεστ Covid-19, υποχρεώνοντας τους μη εμβολιασμένους να προσέλθουν με τεστ το νωρίτερο 72 ώρες πριν την άφιξη. Σε περίπτωση που κάποιος ταξιδέψει μέσω τρίτης χώρας, θα πρέπει να πληροφορηθεί και για τα δικά της πρωτόκολλα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εμβολιασμένοι δεν απαλλάσσονται από το τεστ.

Παράλληλα, παρ’ ότι φέτος δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας, οι επιβάτες θα πρέπει, είτε σε συνεννόηση με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε μόνοι τους, εφόσον κλείσουν το εισιτήριο οι ίδιοι, να συμπληρώσουν την φόρμα ιχνηλάτησης (Passenger Locator Form – PLF) στην διεύθυνση travel.gov.gr το αργότερο 24 ώρες πριν την πτήση και να μεριμνήσουν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπου θα λάβουν τον απαραίτητο κωδικό QR.

Πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός