Εάν έχετε τα χρήματα – και αν τα στελέχη της Rolls-Royce συμπαθήσουν την ιδέα σας – η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων μπορεί να φτιάξει το αυτοκίνητο των ονείρων σας.

Όπως γράφει το CNN Business Rolls-Royce ακολουθεί την τάση που έχουν ξεκινήσει άλλες πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Bentley και Porsche, οι οποίες θα συνεργαστούν με περιορισμένο αριθμό πλούσιων πελατών για την κατασκευή πολύ ακριβών εξατομικευμένων αυτοκινήτων.

(Τόσο η Bentley όσο και η Porsche ανήκουν στον όμιλο Volkswagen, ενώ η Rolls-Royce ανήκει στην BMW.)

Την Πέμπτη, η Rolls-Royce αποκάλυψε ένα νέο πρόγραμμα με το όνομα Rolls-Royce Coachbuild. Αυτό το τμήμα θα συνεργαστεί με μεμονωμένους πελάτες για να βοηθήσει στο σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων ειδικά για αυτούς.

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία θα δουλεύει ένα αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια.

Για να ξεκινήσει το νέο τμήμα Coachbuild, η Rolls-Royce παρουσίασε ένα νέο αυτοκίνητο που ονομάζεται Boat Tail, από το οποίο κατασκευάζονται μόνο τρία. Αυτά τα αυτοκίνητα ανατέθηκαν από τρεις διαφορετικούς αγοραστές – τους οποίους η Rolls-Royce δεν κατονόμασε- που όλοι τους ενδιαφερόταν για κωπηλασία και σκάφη αναψυχής και που ήθελαν κάτι με ναυτική αίσθηση.

Η Rolls-Royce δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζει κάθε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά η εκτιμώμενη τιμή είναι περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια ανά τεμάχιο.

«Οι πελάτες της Rolls-Royce Coachbuild θα εμπλέκονται στενά και προσωπικά σε κάθε βήμα της δημιουργικής και μηχανικής διαδικασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös.

Η Porsche ονομάζει το τμήμα εξατομικευμένων αυτοκινήτων της Sonderwunsch ή «Ειδική Ευχή».

Το πρόγραμμα, το οποίο υπήρχε και στο παρελθόν από τις πρώτες μέρες της Porsche μέχρι τη δεκαετία του 1980, μόλις πρόσφατα ξαναξεκίνησε. Τώρα η Porsche προσφέρεται να δημιουργήσει πλήρως προσαρμοσμένα νέα αυτοκίνητα, καθώς και προσαρμοσμένα μοντέλα που βασίζονται στις κλασσικές σειρές, όπως είναι η 356 και η 911.

«Το να ακούμε τους πελάτες μας ήταν πάντα μια πηγή καινοτομίας για την εταιρεία μας”, δήλωσε ο Christian Heck, επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων για το πρόγραμμα Porsche.

Πέρυσι, η Bentley παρουσίασε το Bacalar , ένα αυτοκίνητο χωρίς στέγη. Θα κατασκευαστούν 12 οχήματα με κόστος 2 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Αποκαλύπτοντας αυτό το αυτοκίνητο, η Bentley ανακοίνωσε επίσης τη δική του επιστροφή στο “coachbuilding”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή