Σε συνέντευξη στο κανάλι της ιστοσελίδας Bild Live με θέα την Ακρόπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσκαλεί  τους Γερμανούς να επισκεφθούν για τις διακοπές την Ελλάδα λέγοντας στα γερμανικά “Kommen Sie nach Griechenland!”, «Ελάτε στην Ελλάδα»

Η συνέντευξη έγινε στα αγγλικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε όχι μόνο για τις προοπτικές του τουρισμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ καθώς και τη σχέση του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τη πανδημία και τον τουρισμό. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας ότι το πιστοποιητικό ήταν δική του ιδέα.

Το καλοκαίρι η ανοσία αγέλης

Στο επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων της Bild πότε θα επιτευχθεί η ανοσία αγέλης στην Ελλάδα ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Μέσα στο καλοκαίρι. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εξαρτάται από το πως ορίζεται η ανοσία, συνήθως είναι ένα 65%-70% του πληθυσμού. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι τουρίστες είναι ασφαλείς και ότι όταν επιστρέψουν στη Γερμανία αυτό θα γίνει με τις ίδιες συνθήκες υπό τις οποίες ήρθαν. Αν απαιτείται ένα τεστ αντιγόνων για να τους υποδεχθούμε, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί, η Γερμανία να τους ζητά επίσης ένα τέτοιο τεστ για να επιστρέψουν».

Υπάρχει σχέδιο β΄ σε περίπτωση που δεν πάει καλά η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος, ρώτησε η Bild τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τη περασμένη χρονιά ήρθε στην Ελλάδα ένα 25% των τουριστών που ήρθαν το 2019. Φέτος υπολογίζουμε να έρθει το 50% σε σχέση με πρόπερσι. Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελλάδα. Δεν είναι όμως ο μόνος οικονομικός τομέας της χώρας. Στη διάθεσή μας έχουμε ωστόσο και άλλα εργαλεία. Λάβαμε σημαντικά ποσά από την ΕΕ, τα οποία θα επενδύσουμε αντί απλά να τα ξοδέψουμε. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα δώσουν πολύ σύντομα το σχετικό πράσινο φως. Δημιουργούμε επομένως νέες θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες