Η εταιρεία επενδύσεων Quantum Group που εδρεύει στη Ελβετία έκανε πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα με μια φαινομενικά ανεπιθύμητη προσφορά για τον ιταλό κατασκευαστή supercars Lamborghini. Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Volkswagen, ιδιοκτήτης της Lamborghini, δεν είχαν τοποθετήσει την εταιρεία προς πώληση, ότι απορρίφθηκε η περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφορά , με έναν εκπρόσωπο της Audi να δηλώνει σαφώς ότι “η Lamborghini δεν είναι προς πώληση”. Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την Quantum Group, καθώς αύξησε την προσφορά στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Reuters.

Η αύξηση προορίζεται να καλύψει παράγοντες όπως εγγυήσεις για υπάρχουσες θέσεις εργασίας και εγκαταστάσεις στην εταιρεία, καθώς και επενδύσεις στο μέλλον της πολυτελούς φίρμας. Μιλώντας στο Reuters, ο εκπρόσωπος της Quantum Group Rea Stark δήλωσε «Φυσικά η προσφορά μας εξακολουθεί να ισχύει. Μετά από όλα, έχουμε σταθμίσει προσεκτικά και σκεφτήκαμε την απόφασή μας για την Lamborghini και τη συνημμένη προσφορά και ιδέα, και αν υπάρχει προθυμία να διαπραγματευτούμε – είτε πρόκειται για επενδύσεις, εγγυήσεις είτε για την τιμή αγοράς – τότε φυσικά είμαστε ακόμα έτοιμοι”.

Τα σχέδια της εταιρείας για την Lamborghini περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καθαρών κινητήρων και τη μετατροπή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε “δόρυ αιχμής της καινοτομίας” – προτείνοντας μια κίνηση προς υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Φυσικά, η Lamborghini έχει ήδη σχέδια στο τραπέζι για να κάνει ακριβώς αυτό, με σχέδια να έχει μια πλήρως υβριδική σειρά μέχρι το 2025 και ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πριν το τέλος της δεκαετίας.

Ανεξάρτητα από το ψηλότερο τίμημα που έπεσε στο τραπέζι, η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το σχέδιο είναι να διατηρηθεί η Lamborghini στον όμιλο. Η Audi δήλωσε επίσης ότι η πώληση της Lamborghini “δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του ομίλου”. Δεδομένου ότι η Lamborghini έχει σημειώσει κέρδη ρεκόρ τον τελευταίο χρόνο, είναι εύκολο να κατανοηθεί η θέση της Volkswagen. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Lamborghini αποτιμήθηκε στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και έχουν καταγράψει δύο καλές χρονιές από την αρχή της πανδημίας, η πιθανότητα να δούμε την εταιρεία να αλλάζει γνώμη χωρίς μια πολύ μεγαλύτερη προσφορά στο τραπέζι, θα πρέπει να αποκλείεται.

Με την Lamborghini να είναι δεμένη σε έναν σταθερό χάρτη πορείας για τα επόμενα χρόνια, και να κερδίζει περισσότερα χρήματα από ποτέ, δεν φαίνεται πιθανό ότι οι Γερμανοί θα διαπραγματευθούν σύντομα. Η Stark και το Quantum Group ίσως χρειαστεί να κάνουν κάποιο θαύμα αν θέλουν να αποκτήσουν την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις