Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, ωστόσο κρατήθηκαν αρκετά κάτω από τα υψηλό των τελευταίων ημερών. Η άνοδος του γερμανικού πληθωρισμού πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ τον Μάιο, δεν ήταν αρκετή ώστε να αποδυναμώσει την προτίμηση για τις αγορές ομολόγων.

Αν και οι αποδόσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα υψηλότερα, παρέμειναν πολύ κάτω από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα, καθώς οι προσδοκίες για διατήρηση της πολιτικής αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη συνάντηση της 10ης Ιουνίου συνέχισαν να τροφοδοτούν την αγορά.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα νωρίτερα το Μάιο, λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της έντονης φημολογίας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σφικτή δημοσιονομική πολιτική από την ΕΚΤ και επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP).

Ωστόσο, τα σχόλια της Προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλων υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής, ότι είναι πολύ νωρίς για να σταματήσει η στήριξη, έχουν μειώσει τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 2,4%, πιο πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πλησιάσει ή και να υποχωρήσει κάτω από το 2%, όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές