Εκδικάστηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από διαδοχικές αναβολές, 4 στο σύνολο, η αίτηση του ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ) για ακύρωση της απόφασης ένταξης του όρου «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ελιάς ποικιλίας «Καλαμών».

Η απόφαση, για την υπόθεση αυτή που έχει διχάσει τους παραγωγούς και μεταποιητές στην Ελλάδα, θα εκδοθεί μετά το καλοκαίρι και, άσχετα με το περιεχόμενό της, μένει να δούμε το αν και σε ποιες πρωτοβουλίες θα προχωρήσει η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, η οποία και έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει… τα ασυμβίβαστα.

Αυτό τουλάχιστον ήταν το γενικό συμπέρασμα και της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, όπου, για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω.

Πάντως, από πολλές πλευρές αφήνεται να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κίνηση συμβιβασμού. Προς το παρόν, η πλευρά της Καλαμάτας στρέφετε στην Ε.Ε., η δε πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας (κυρίως) επιμένει στα μεγέθη της παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO