Αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επιστρατεύσει η γαλλική κυβέρνηση για να εντοπίσει μικρές επιχειρήσεις. που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν μετά την πανδημία.

Επίσης, θα παρέχει έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire παρουσίασε τα νέα μέτρα την Τρίτη, ως μέρος ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει επίσης επέκταση των διευκολύνσεων δανεισμού έως το τέλος του 2021 και απλοποιημένες διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των χρεών των μικρών επιχειρήσεων.

«Θέλω να πω σε αυτές τις εταιρείες: δεν θα σας αφήσουμε να πέσετε. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε μια στρατηγική, μια μέθοδο και την πιο αποτελεσματική δυνατή βοήθεια », δήλωσε ο Le Maire.

Η γαλλική κρατική βοήθεια αύξησε το χρέος και κράτησε τις επιχειρήσεις ζωντανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τα νέα σχέδια στοχεύουν στο 5% – 8% των γαλλικών εταιρειών – κυρίως στον τομέα της φιλοξενίας και της λιανικής – που έχουν δει την αύξηση του χρέους και τα ταμειακά αποθέματα να μειώνονται τους τελευταίους μήνες.

Η δυσκολία για την κυβέρνηση είναι ο εντοπισμός των προβληματικών επιχειρήσεων και η επιλογή εκείνων με βιώσιμο μέλλον .

Για το πρώτο βήμα, η Le Maire είπε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη ώστε να συνδυάσει δεδομένα από το υπουργείο Οικονομίας, τη φορολογική υπηρεσία, τους λογαριασμούς κοινωνικής ασφάλισης και την Τράπεζα της Γαλλίας για να βρει εταιρείες σε κίνδυνο. Στη συνέχεια, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα επικοινωνήσουν εμπιστευτικά με τους διευθυντές των επιχειρήσεων για να τους συμβουλέψουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί