Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα του ΕΟΤ, συνολικά δέκα εξειδικευμένων webinars για ισάριθμους ελληνικούς προορισμούς, που απευθύνονται σε τουριστικούς πράκτορες από την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού στις αντίστοιχες ελληνικές περιοχές. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών για έναν χρόνο και έως τον Μάρτιο του 2022.

Το πρώτο webinar αφορούσε την Χαλκιδική και πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, ακολούθησε στις 18 Μαΐου αυτό για την Κρήτη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στις 8 Ιουνίου διοργανώνεται webinar για τα Ιόνια νησιά (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων.

Κατά τη διάρκεια των webinars, εκπρόσωποι της ελληνικής τουριστικής αγοράς παρουσίασαν, σε ζωντανή σύνδεση, στους 140 συμμετέχοντες την Χαλκιδική και την Κρήτη μέσα από «ξεχωριστές θεματικές εμπειρίες» για κάθε προορισμό. Με τον τίτλο «5 λόγοι να επισκεφθείτε τον προορισμό» προβλήθηκαν οι δραστηριότητες που προσφέρουν οι περιοχές αυτές και η αυθεντικότητα τους μέσα από τις αφηγήσεις των ντόπιων (Meet the locals), αναλύθηκαν τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα για τα μέτρα ασφάλειας των ταξιδιωτών, ενώ παράλληλα οι τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για τις τάσεις, τα προσφερόμενα ταξιδιωτικά προϊόντα και τα προωθητικά πακέτα κάθε προορισμού.

Τα επόμενα webinars θα εστιαστούν στην Κω (7 Σεπτεμβρίου), στον Βόλο και στο Πήλιο (5 Οκτωβρίου), στην Ήπειρο (4 Νοεμβρίου), στη Ρόδο (7 Δεκεμβρίου), στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Σάμος, Λέσβος και Χίος – 25 Ιανουαρίου 2022), στην Κεντρική Μακεδονία (22 Φεβρουαρίου 2022) και στην Αθήνα-Αττική (3 Μαρτίου 2022).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός