Σε νέο πρωτοποριακό συμβόλαιο πώλησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη προχωρά ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγη» με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».

Οι δύο Συνεταιρισμοί του νομού Λαρίσης, με την επιστημονική συνδρομή του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, και πιο συγκεκριμένα του επίκουρου καθηγητή Ανδρέα Φώσκολου, προχώρησαν στην σύναψη συμβολαίου στο οποίο η τιμολόγηση του τριφυλλιού θα γίνεται  με βάση την πρωτεΐνη.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των δύο Συνεταιρισμών για την παραγωγή προϊόντων με άριστες ποιοτικές προδιαγραφές και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μελών του εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οδήγησαν στη διεξαγωγή έρευνας με στόχο τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του σανού μηδικής στα σιτηρέσια αγελάδων και αιγοπροβάτων γαλακτοπαραγωγής με βάση την χημική του σύσταση (Ολικές αζωτούχες και κυτταρικό τοίχωμα-NDF). Η προσπάθεια δικαιότερου προσδιορισμού της τιμής του σανού μηδικής συνεχίζεται έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη και η πεπτικότητά του.

Ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη» συνεχίζει να εξελίσσει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας για την καλλιέργεια μηδικής, η οποία αποτελεί από τα σπουδαιότερα κτηνοτροφικά φυτά για την παραγωγή σανού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ανταποκρινόμαστε με μεγάλη επιτυχία στη ζήτηση της αγοράς, ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Παναγιώτου Αντιπρόεδρος του «ΘΕΣγη» καθώς οι συνεργαζόμενοι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτροφικές μονάδες τις προηγούμενες χρονιές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες. Φέτος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας στοχεύουμε στην παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που η τιμή του θα διαμορφώνεται βάσει της περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνη. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του Συνεταιρισμού και οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί θα εστιάσουν στην ποιότητα των προϊόντων τους και οι κτηνοτρόφοι θα προμηθεύονται ζωοτροφές υψηλής θρεπτικής αξίας.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς» κ. Γιώργος Μηλιώνης δήλωσε ότι βασικός στόχος του Συνεταιρισμού αποτελεί η διασφάλιση της ποιότητας της παραγωγής θέτοντας αυστηρά κριτήρια στην παραγωγική διαδικασία. Προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου αποτελεί η προμήθεια σιτηρεσίων από αξιόπιστους προμηθευτές που εμπορεύονται και παράγουν ζωοτροφές υψηλής θρεπτικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα μας και παράγουμε αγνά ποιοτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO