Σηκώνει μανίκια… η Mytilineos για την ανάπτυξη του μεγάλου χαρτοφυλακίου των φωτοβολταϊκών ισχύος 1,5 GW που απέκτησε στις αρχές του έτους από την Egnatia Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή γίνεται από τα έργα των 140 MW που κλείδωσε η εισηγμένη μέσω του τελευταίου διαγωνισμού της ΡΑΕ και τα οποία κυμαίνονται με εύρος τιμών από τα 32,97 ευρώ ανά MW (η χαμηλότερη ποτέ τιμή σε διαγωνισμό ΑΠΕ) μέχρι τα 39,99 ευρώ ανά MW. Πρόκειται για έργα τα οποία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της ΡΑΕ, βρίσκονται στον Έβρο, στη Χαλκιδική, τη Βέροια, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Τομέας Ανάπτυξης ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας της Mytilineos προγραμματίζει την εκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών στις αρχές του τρίτου τριμήνου του έτους. Δηλαδή ίσως και τον Ιούλιο. Τα έργα αναμένεται να τεθούν σταδιακά σε λειτουργία προς μέχρι το τέλος του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου/ Protergia της εισηγμένης λειτουργεί ήδη ΑΠΕ 211 MW με την πλειονότητα τους να είναι αιολικά πάρκα.

Η σταδιακή ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των 1,5 GW που απέκτησε από την Egnatia Group σηματοδοτεί ουσιαστικά τη μεγάλη είσοδο της Mytilineos στις ΑΠΕ. H κατασκευή των έργων και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά θα οδηγήσει την εισηγμένη στην υλοποίηση των στόχων της για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων Δωδεκανήσων και BΑ Αιγαίου
Ενέργεια |

Στην... πρίζα ο διαγωνισμός για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων Δωδεκανήσων και BΑ Αιγαίου

Είναι η πρώτη φορά που ο ΑΔΜΗΕ προχωρά σε συμφωνία – πλαίσιο, μία πρακτική που ακολουθείται και από άλλους Eυρωπαίους Διαχειριστές Mεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας