Καθώς θεωρεί ότι η επιτάχυνση της ανάκαμψης στην Ευρώπη θα αυξήσει και τη ζήτησης για τα προϊόντα πετρελαίου, ενισχύοντας  τα περιθώρια διύλισης  των εταιρειών, αλλά και τις μετοχές του  τομέα, η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση των συστάσεων της και για τα ελληνικά διυλιστήρια, συστήνοντας πλέον «αγορά» (από «ουδέτερη θέση») για τη Motor Oil με τιμή στόχο τα 17 ευρω και «ουδέτερη θέση» (νέα κάλυψη) για τη μετοχή των ΕΛΠΕ με τιμή στόχο τα 7 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η AXIA Ventures Group διατηρεί  σύσταση «αγοράς» με τιμή στόχο  τα 17,5 ευρώ για τη Motor Oil, ενώ η Euroxx Securities συστήνει «αύξηση θέσεων» με τιμή στόχο τα 19 ευρω για την μετοχή της ίδιας εταιρείας.

Η  Motor Oil  θεωρείται σύμφωνα με την Goldman ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να ευνοηθεί από την ανάκαμψη των περιθωρίων, ενώ η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα ενισχύσει και τα μερίσματα, με την μετοχή της να τοποθετείται μάλιστα στις τοπ επιλογές της αμερικανικής τράπεζας από την περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Στο ίδιο πλαίσιο, άρχισε και την κάλυψη των ΕΛΠΕ αναμένοντας επίσης ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης, αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών και ισχυρές μερισματικές αποδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης