Για τη διάθεση επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολαρίων στο πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να δεσμευτεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, το οποίο παρέχει εμβόλια κατά της COVID-19 σε χώρες που τα έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Mainichi».

Η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει 200 εκατ. δολάρια στο αναφερόμενο πρόγραμμα, ενώ η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει δωρεές δόσεων εμβολίου στο COVAX, σύμφωνα με την αναφορά της ίδιας εφημερίδας, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Ο Σούγκα θα φιλοξενήσει σήμερα μία διαδικτυακή διάσκεψη για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX.

Στην ίδια διάσκεψη θα λάβουν μέρος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο Μπιλ Γκέιτς και εκπρόσωποι της ομάδας των χωρών G7.

Η διάσκεψη έχει στόχο την κάλυψη ενός κενού χρηματοδότησης 1,7 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμάται ότι τόσο χώρες, όσο και οργανισμοί θα ενισχύσουν τις συνεισφορές τους σε χρήματα και σε δόσεις εμβολίων, όπως δήλωσε χθες,Τρίτη, στο Reuters ένας αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί έχουν παροτρύνει την κυβέρνηση να προσφέρει προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca Plc κατά της COVID-19 στην Ταϊβάν, καθώς αυτή η τελευταία αντιμετωπίζει έξαρση των περιστατικών μόλυνσης στο εσωτερικό της και έχει εμβολιάσει ποσοστό μικρότερο του 2% από το συνολικό πληθυσμό των 23,5 εκατ. κατοίκων της.

Η Ιαπωνία από τη μεριά της δεν έχει άμεσα σχέδια για τη χρήση των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έχει στη διάθεσή της, ενώ έχει εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες άλλων εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας