Τη σηματοδότηση της νέας εποχής για την Ελλάκτωρ με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκ. ευρώ επιδίωξε να δώσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευθύμιος Μπουλούτας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου το υψηλόβαθμο στέλεχος της εισηγμένης τόνισε ότι η εταιρία μετά τον Ιούλιο (οπότε και ολοκληρώνεται η αύξηση) γυρνά σελίδα: «Αφήνουμε την εσωστρέφεια και βγαίνουμε προς τα έξω επιδιώκουμε την ανάπτυξη. Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα έργα που αφήνουν προστιθέμενη αξία και προσφέρουν υγιή κερδοφορία» είπε χαρακτηριστικά. Έφερε ως παραδείγματα τη διεκδίκηση έργων στο Ελληνικό αλλά και του εμβληματικού αυτοκινητοδρόμου ΒΟΑΚ.

Βαρύτητα στις ΑΠΕ

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ΑΠΕ, υπενθυμίζοντας ότι μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τα 20,5 εκ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην επιτάχυνση τέτοιων έργων, αλλά και στο σκέλος των παραχωρήσεων. Μάλιστα ερωτηθείς για την Αττική Οδό υποστήριξε ότι η σύμβαση λήγει το 2024 και η εταιρία προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό που αφορά στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης. Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξησης στις τιμές διέλευσης (διόδια).

Ο κ. Μπουλούτας πέρα από την επαναφορά του ομίλου στην αναπτυξιακή τροχιά σημείωσε πως ένας από τους στόχους της διοίκησης είναι και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας. Στο θέμα αυτό σημείωσε ότι εφαρμόζεται πλάνο για τη βελτίωση της λειτουργικής δομής του ομίλου, την ελαχιστοποίηση των ζημιών του κλάδου των κατασκευών και της μείωσης σε 12 μήνες κατά 1% του κόστους δανεισμού. Εκτίμησε ότι στο τέταρτο τρίμηνο η Άκτωρ θα πετύχει το break even για τα οικονομικά της μεγέθη, όχι όμως σε ετήσια βάση. Οι κατασκευές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιστρέψουν το επόμενο έτος σε κερδοφορία.

Είπε επίσης ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα βελτιώσει το πιστωτικό προφίλ του ομίλου κι έτσι προσδοκά καλύτερους όρους δανεισμού για νέα έργα, στα οποία η εισηγμένη θα συμμετέχει και με ίδια κεφάλαια. Μίλησε ακόμη και για αποχώρηση από επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι μακριά από τη γειτονιά της Ελλάδας και είναι ζημιογόνες, ενώ αναφορικά με το θέμα του ομολόγου των 650 εκ. ευρώ σημείωσε πως στην παρούσα φάση δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για οποιαδήποτε συζήτηση αναχρηματοδότησης του ή ανάκλησης του.

Τέλος ο κ. Μπουλούτας ερωτηθείς για το αν η Greenhill έχει ενημερώσει για τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου απάντησε πως η διοίκηση δεν έχει λάβει έγγραφη δέσμευση. Σε αντίθεση, όπως πρόσθεσε, με τη Reggeborgh η οποία έχει δεσμευτεί και για την κάλυψη ποσού έως 50 εκ. ευρώ, αν χρειατεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green