Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου συζήτηση με θέμα «Ο κόσμος μας μετά την πανδημία: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή». Είναι η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων, στις οποίες θα συζητηθούν θέματα που επιλέγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία.

Στην αρχή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αλλαγές τις οποίες επιβάλλει η κλιματική κρίση και στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος και Διευθυντής του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος της Έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία και ο Βασίλης Αντωνιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Consulting Group Hellas.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF Ελλάς και ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

Ερωτήσεις απηύθυναν ο Γιώργος Λιάλιος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η Μυρτώ Λιαλιούτη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green