Η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στο «δυτικό» όσο και στο ισλαμικό χρηματοοικονομικό σύστημα, και θα πρέπει να υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση σύμφωνα με τις αρχές της ισλαμικής χρηματοδότησης, δήλωσε ο Χαμντί Ντοντουρέν, επικεφαλής του τμήματος Ισλαμικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Ικονίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι κινήσεις της Άγκυρας για να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ισλαμική χρηματοδότηση είναι αξιοθαύμαστες.

Η ισλαμική οικονομία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλά ως ισλαμική τραπεζική και ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει επίσης να καλύπτει ασφαλιστικές, χρηματοοικονομικές πράξεις και λογιστικές και κανονιστικές συναλλαγές, είπε.

Ο Τούρκος καθηγητής υπογράμμισε ότι απαιτούνται εφαρμογές fintech που θα χρησιμοποιηθούν σε χρηματοοικονομικούς κύκλους, ισλαμικές ασφαλιστικές εταιρείες, ισλαμικά επενδυτικά κεφάλαια και ισλαμικά ιδρύματα αγοράς κεφαλαίων.

Αγγίζοντας την ακαδημαϊκή πλευρά στην Τουρκία, τόνισε ότι είναι ελπιδοφόρο ότι οι ακαδημαϊκοί στην Τουρκία θέλουν να επικεντρωθούν στον ισλαμικό χρηματοοικονομικό τομέα.

«Ο ισλαμικός χρηματοοικονομικός τομέας είναι ένας πρόσφατα αναπτυσσόμενος τομέας στον κόσμο και η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει πολλές » υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τα Ισλαμικά Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (KARCIEF), το οποίο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο τον προηγούμενο μήνα , είπε ότι σχεδιάζεται να αποτελέσει ετήσιο θεσμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή