Αυξήσεις αναμένονται στην παραγωγή, κατανάλωση και εμπόριο βαμβακιού το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2021 της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC), για τη σεζόν 2021-2022:

  • Η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,5%
  • Η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 2%
  • Το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2%

Οι μειώσεις στη Βραζιλία, την Ινδία και τις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει μείωση στην παγκόσμια εκτίμηση παραγωγής 2020/21, αλλά η παραγωγή βαμβακιού – μαζί με την κατανάλωση και το εμπόριο – αναμένεται να αυξηθούν το 2021/22.

Η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% σε 25,5 εκατομμύρια τόνους με αυξήσεις στην φυτεμένη έκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Αφρική.

Η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% σε 25,3 εκατομμύρια τόνους καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει.

Το εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% σε 10 εκατομμύρια τόνους, ενώ αναμένεται αύξηση των εισαγωγών σε όλες τις μεγάλες καταναλωτικές χώρες.

Οι παγκόσμιες τελικές μετοχές αναμένεται επίσης να αυξηθούν σε 22 εκατομμύρια τόνους καθώς ο δείκτης αποθεμάτων προς χρήση μειώνεται σε 0,87, αν και το απόθεμα της Κίνας αναμένεται να μειωθεί.

Όσον αφορά τις τιμές, η τρέχουσα προβολή της Γραμματείας για το τέλος του έτους 2019/20 του δείκτη Α αναθεωρήθηκε στα 81,9 σεντς ανά λίβρα αυτόν τον μήνα. Η πρόβλεψη των τιμών για το μέσο έτος 2020/21 του μέσου δείκτη A είναι 87,1 σεντς ανά λίβρα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών