Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών κοντά στην πόλη Ντάρκι του νότιου Πακιστάν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια.

Η σύγκρουση των δύο τρένων έγινεν νωρίς το πρωί της Δευτέρας κοντά στην πόλη Ντάρκι, περίπου 440 χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλύτερης πόλης του Πακιστάν, Καράτσι, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άτομα.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί καθώς οι διασώστες δίνουν μάχη να προσεγγίσουν άτομα που παγιδεύτηκαν σε πολλά διαλυμένα βαγόνια.

Τηλεοπτικά πλάνα από τον τόπο της συντριβής έδειξαν τα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που είναι διασκορπισμένα σε όλη την περιοχή που έλαβε τόπο το τραγικό δυστύχημα, με διασώστες να χρησιμοποιούν γερανούς και άλλον εξοπλισμό προκειμένου να προσεγγίσουν επιβάτες που έχουν παγιδευτεί σε βαγόνια.

Το δυστύχημα συνέβη όταν οκτώ βαγόνια του τρένου Millat Express που ερχόταν από τα βόρεια της χώρας εκτροχιάστηκαν κοντά στο Ντάρκι, όπως αναφέρει το Al Jazeera. Το επιβατικό τρένο Sir Syed Express που διερχόταν από το σημείο έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν είπε ότι «σοκαρίστηκε» από τη σύγκρουση των τρένων και διέταξε τον υπουργό σιδηροδρόμων Αζάμ Σβάτι να φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος τη Δευτέρα.

Ο πακιστανικός στρατός είπε ότι έχει στείλει ελικόπτερα διάσωσης, ασθενοφόρα και εξειδικευμένα πληρώματα έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα