Η Epsilon Net ανακοίνωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, ποσοστού 60% της εταιρείας TECHNOlife που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων στον τομέα του business software.

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 60% της εταιρείας, ανήλθε στο ποσό των 425 χιλ. ευρώ ενώ ο ιδρυτής της κ. Κωνσταντίνος Παπούς κατέχει το υπόλοιπο 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τετράμηνου του 2021, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 241 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 89 χιλ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας την ημερομηνία της εξαγοράς ανέρχονται σε 303 χιλ. ευρώ, ενώ έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό (20 χιλ. ευρώ).

Η TECHNOlife ιδρύθηκε το 1994 και υλοποιεί την ανάλυση – παραμετροποίηση – εγκατάσταση – υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού business ERP, την ανάπτυξη ειδικών custom εφαρμογών όπου απαιτείται, την εγκατάσταση – βελτιστοποίηση – υποστήριξη δικτυακών συστημάτων πολλών χρηστών, τηλεπικοινωνιακών δικτύων (VPN, Cloud Services) κλπ. Η εταιρεία υλοποιεί εξατομικευμένες λύσεις, βασισμένες σε business ERP εφαρμογές, που καλύπτουν σύνθετες ιδιαιτερότητες κάθετων αγορών, όπως εταιρίες forwarding, διεθνών μεταφορών, αρωματοποιίας, εταιρίες παραγωγής στον κλάδο της ένδυσης, παραγωγής τροφίμων και προϊόντων εστίασης, εκδοτικές επιχειρήσεις κ.α.

Πελάτες της είναι επιχειρήσεις που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπως βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο, υπηρεσίες, λογιστήρια κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Epsilon Net, «η αξιοποίηση της προηγμένης πλατφόρμας Pylon σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και εμπειρία της ομάδας έργων της TECHNOlife αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τελικούς πελάτες σε συγκεκριμένες κάθετες λύσεις».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «οι ισχυροί πόροι τεχνολογικής υποστήριξης που παρέχει η Epsilon Net εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και οδηγούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις