Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου  θα συμμετάσχει η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση

Εκφράζουμε την ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στις διατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση:

1. Προωθεί την ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μέσω της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ οδηγώντας ουσιαστικά σε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του 8ωρου, καθώς ο εργοδότης μέσω της ατομικής σύμβασης επιβάλλει τις επιλογές του απέναντι στον αδύναμο εργαζόμενο, χωρίς την προστασία της συλλογικής εκπροσώπησης, μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

2. Αρνείται την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του κράτους για την λειτουργία του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και την αναθέτει σε μία «Ανεξάρτητη Αρχή», με ολέθριες συνέπειες για την υπεράσπιση της νομιμότητας στους εργασιακούς χώρους.

3. Παρεμβαίνει και παρεμποδίζει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και παράλληλα αποδυναμώνειτην συνδικαλιστική προστασία και κατ΄ επέκταση τη φωνή και την προστασία του εργαζομένου.

4. Απελευθερώνει τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ξηλώνει το καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, δίνοντας όπλα στους ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ για την εκτός ελέγχου χρήση
τους.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια αντιστεκόμαστε σε όποια απόπειρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μετακυλήσουν τις συνέπειες της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι θα εισπράξουν την αντίδρασή μας και καλούμε του Συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Καλούμε τους Συναδέλφους στον ΟΛΠ να πάρουν μέρος, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, στη συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. και τους Συναδέλφους σε όλα τα άλλα Λιμάνια στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες