Ο Τζεφ Μπέζος θα είναι μεταξύ των επιβατών της πρώτης επανδρωμένης πτήσης της Blue Origin στο διάστημα, στις 20 Ιουλίου.

Ο ιδρυτής της Amazon ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι μαζί με τον αδελφό του Μαρκ θα συμμετάσχουν στην εν λόγω πτήση. Τα αδέλφια Μπέζος θα συνοδεύσουν τον νικητή της διαδικτυακής δημοπρασίας της Blue Origin, της οποίας αυτή τη στιγμή η ακριβότερη προσφορά για μία θέση στη διαστημική πτήση είναι στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Σύμφωνα με τη Blue Origin, ο πρώτος γύρος της δημοπρασίας έκλεισε τον περασμένο μήνα συγκεντρώνοντας προσφορές από πάνω από 5.200 άτομα προερχόμενα από 136 διαφορετικές χώρες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με την τελική φάση στις 12 Ιουνίου, όταν και θα λάβει χώρα ζωντανή διαδικτυακή δημοπρασία.

Στόχος της εταιρείας είναι στις 20 Ιουλίου να πραγματοποιήσει την πρώτη της υπό-τροχιακή πτήση με το διαστημικό της σκάφος. Σύμφωνα με το Reuters, η Blue Origin σχεδιάζει μελλοντικά να χρεώνει τους επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων τουλάχιστον 200.000 δολάρια.

Είναι αρκετά παράδοξο η πρώτη επανδρωμένη πτήση ενός διαστημικού οχήματος να γίνεται μεταφέροντας έναν επιβάτη που έχει πληρώσει για να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μεταφέρεται στη συγκεκριμένη πτήση και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανταγωνίστρια Virgin Galactic έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές πτήσεις στο διάστημα, αλλά με δοκιμαστές πιλότους και αστροναύτες πριν ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον δοκιμάσει κάτι ανάλογο. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Ίλον Μασκ ο οποίος ποτέ δεν έχει πετάξει με κάποιο σκάφος της SpaceX.

Το New Shepard της Blue Origin έχει πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις έως τώρα, αλλά μη επανδρωμένες και αν εξαιρέσουμε την παρθενική πτήση όλες οι υπόλοιπες 15 πτήσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκάφος δεν ολοκληρώνει την έξοδό του από τη γήινη ατμόσφαιρα, κινείται στο όριό της και θα προσφέρει στους επιβάτες ίσως την καλύτερη θέα της Γης. Η επάνοδος στη γήινη επιφάνεια γίνεται με τη βοήθεια αλεξιπτώτου υποβοήθησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI