Τρεις εβδομάδες τουριστικής περιήγησης στις ομορφιές της Ρωσίας, με έξτρα μπόνους τη χορήγηση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, στην προνομιακή τιμή των 1.500 έως 2.500 δολαρίων συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων, είναι έτοιμοι να προσφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο Tass, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουρισμού, Αντρέι Ιγκνατίεφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας είναι έτοιμοι για τα πακέτα… εμβολιαστικού τουρισμού, με μόνο εμπόδιο που απομένει να ξεπεραστεί είναι η γραφειοκρατία που αφορά τη χορήγηση βίζας και άδειας εισόδου. Όμως, αυτό είναι θέμα χρόνου να διευθετηθεί δεδομένου πως το όλο σχέδιο φαίνεται να έχει τις ευλογίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εμβολιαστικός… τουρισμός

Ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του προ ημέρων, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να προσφέρει τη χορήγηση εμβολίου, τύπου Sputnik V στους τουρίστες, στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επισκεπτών στη χώρα.

Εξάλλου, στη Ρωσία, όπως και σε όλες τις τουριστικές χώρες διεθνώς, ο τουρισμός υπέστη τεράστια ζημιά από την πανδημία, οπότε οι αρχές αναζητούν τρόπους και κίνητρα για να ενισχύσουν τις τουριστικές ροές.

Ο εμβολιαστικός τουρισμός έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων αναπτυσσόμενων κρατών, όπου οι εμβολιασμοί παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Ενδεικτικά αναφέρονται χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, αλλά και της Ασίας.

Μια χώρα, που φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες είναι η Ινδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών εφημερίδων, όπως οι Times of India, τοπικά πρακτορεία έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν τέτοιου είδους τουριστικά-εμβολιαστικά πακέτα σε συνεργασία με ρωσικούς φορείς. Μάλιστα, τα ταξίδια είναι πολυήμερα, μίνιμουμ στις 24 ημέρες ακριβώς για να καλύπτουν τις δύο δόσεις του Sputnik V, δεδομένου πως απαιτείται ένα μεσοδιάστημα 21 ημερών μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

Η διπλωματία των εμβολίων 

Πάντως, στις διεθνείς υγειονομικές αρχές και όχι μόνο δημιουργεί αρνητική εντύπωση το γεγονός πως παρά το γεγονός πως η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το Sputnik V, τον περασμένο Αύγουστο, ο εθνικός ρυθμός εμβολιασμών παραμένει πολύ χαμηλός. Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, μόλις το 9,2% του ενήλικού πληθυσμού της Ρωσίας είναι πλήρως εμβολιασμένο, πολύ χαμηλότερα δηλαδή, όχι μόνο από τον ανεπτυγμένο κόσμο αλλά και από αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 62% των Ρώσων δεν θέλει να εμβολιαστεί, ένα ποσοστό που ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Παρόλ’αυτά το Κρεμλίνο διστάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος του πλεονάσματος των δόσεων για διπλωματικούς λόγους, κάνοντας… παιχνίδι σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο με όπλο το Sputnik V. Στο ίδιο προφανές πλαίσιο εντάσσεται και η χρήση του για την προσέλκυση τουριστών για την ώθηση της ρωσικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012