H BMW συνεργάζεται με την επίσης γερμανική Solarwatt για μπαταρίες που αποθηκεύουν το πλεόνασμα της ηλεκτροπαραγωγής από οικιακά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θα προμηθεύει την Solarwatts με εξαρτήματα μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Η Solarwatts, με έδρα τη Δρέσδη, θα συναρμολογεί τις μπαταρίες και θα τις πουλά με την εμπορική ονομασία Battery Flex, αναφέρει το Reuters.

«Είμαστε χαρούμενοι που, μέσω της συνεργασίας μας με την Solarwatt, μπορούμε να συνεισφέρουμε περισσότερο στο πάντρεμα των φωτοβολταϊκών με την ηλεκτροκίνηση» δήλωσε ο Έρικ Χαμ, στέλεχος της BMW.

Με το κόστος των οικιακών μπαταριών να μειώνεται τα τελευταία χρόνια, η πώληση της παραγόμενης ενέργειας από τα οικιακά φωτοβολταϊκά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι συχνά λιγότερο συμφέρουσα από την αποθήκευση σε οικιακές μπαταρίες, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες του νοικοκυριού, ή ακόμα να φορτίζουν ηλεκτροκίνητα ΙΧ.

Η Solarwatts, αναφέρει το Reuters, θα επενδύσει στο σχέδιο 100 εκατ. ευρώ έως το 2025, μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση γραμμών παραγωγής και την ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ενέργειας που θα επιτρέπει στους χρήστες να μειώνουν το κόστος και να αυξάνουν την ενεργειακή αυτονομία των κατοικιών τους.

Η Solarwatts ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον επενδυτή Στέφαντ Κουάντ, ο οποίος μαζί με την αδελφή του Σουζάβ Κλάτεν κατέχει σχεδόν το ήμισυ της ΒΜW.

Αν και έρχεται δεύτερη στη γερμανική αγορά μετά την Sonnen, θυγατρική της Shell, η Solarwatt πούλησε πέρυσι 16.000 φωτοβολταϊκά συστήματα και ανέφερε τζίρο 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green