Κονδύλια για την παγκόσμια επέκταση της αναζήτησε η ανερχόμενη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών λιθίου Northvolt και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής να κάνουν… ουρά. Άλλωστε, η Northvolt έχει βάλει τον πήχη ψηλά με τη δέσμευση να δημιουργήσει τις «πιο πράσινες μπαταρίες στον πλανήτη» με ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα την Στοκχόλμη ανακοίνωσε πως μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης διασφάλισε 2,75 δισ. δολάρια, από επενδυτές όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Volkswagen, η Goldman Sachs, αλλά και μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία τόσο της Σουηδίας όσο και του εξωτερικού.

Ενδεικτικά η VW από μόνη της επένδυσε περίπου 600 εκατ. δολάρια, ποντάροντας προφανώς στο να επωφεληθεί η ίδια από την ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας της Northvolt, καθώς μόλις στις αρχές της χρονιάς της παρήγγειλε επιπλέον μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα συνολικής αξίας 14 δισ. δολαρίων.

Με τα νέα κονδύλια, η εταιρεία που δημιουργήθηκε μόλις το 2016 –με συνιδρυτή τον αντιπρόεδρο της Tesla Πέτερ Κάρλσον- σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την επέκταση των εργοστασίων της με στόχο να μπορεί να παράγει μπαταρίες και έως και 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα οι νέες γραμμές παραγωγής αναμένεται να είναι έτοιμες πριν τα τέλη της χρονιάς. Επίσης, μελετά το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου στη Γερμανία.

Με τα νέα κονδύλια οι ξένες επενδύσεις στην Northvolt υπολογίζονται στα 6,5 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της στα 11,75 δισ. δολάρια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
«Πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής
Green |

«Πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα νέα κύτταρα στη Δυτική Αττική με τα οποία θα παραταθεί, έτι περαιτέρω, η ζωή του μοναδικού χώρου απόθεσης απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Έως τις 31-12-2024 θα επιτρέπεται η απόθεση σκουπιδιών στη Φυλή.

Ανεμογεννήτριες: Η GE και ο γίγαντας του τσιμέντου Lafarge θα ανακυκλώσουν… πτερύγια
Green |

Ο γίγαντας του τσιμέντου Lafarge και η GE σχεδιάζουν να ανακυκλώσουν... πτερύγια ανεμογεννητριών

Τον περασμένο Ιούνιο, η GE Renewable Energy ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την LafargeHolcim και την COBOD International, για την ανάπτυξη ανεμογεννητριών που χρησιμοποιούν 3D βάσεις σκυροδέματος