Παράνομη κρίθηκε η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Από την πλευρά τους, τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι, ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η 24ωρη κινητοποίηση στις 10 Ιουνίου θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στα Χαυτεία.

«Απόφαση-πρόκληση», λέει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «τη δικαστική απόφαση που – κατ’ απαίτηση κυβέρνησης και εφοπλιστών – κηρύσσει παράνομη την αυριανή απεργία των ναυτεργατών, η οποία εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο του πανεργατικού αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός, «αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να κηρύσσεται παράνομη μία απεργία, που έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 μέρες από πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και, μάλιστα, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο, που τσακίζει τη ζωή και τους όρους δουλειάς των εργαζόμενων. Παράλληλα, αποδεικνύει τι ‘μέλλει γενέσθαι’, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου».

Και καταλήγει: «Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα φάνε τα μούτρα τους, γιατί η πραγματική δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων που, στα λιμάνια και σε όλους τους χώρους δουλειάς, μαζικά θα συμμετέχουν στην απεργία και αποφασιστικά θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά