Η επίσημη ανακοίνωση για τη διάθεση των self test και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων αναμένεται τις επόμενες ώρες, ή ενδεχομένως αύριο Πέμπτη.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι ένα από τα νέα κανάλια διάθεσης των self tests και ήδη οι επικεφαλής των εταιρειών του οργανωμένου λιανεμπορίου έχουν ενημερωθεί σχετικά από κυβερνητικά στελέχη εδώ και αρκετές μέρες.

«Είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που τα φαρμακεία θα σταματήσουν να διανέμουν self test, θα βρεθούν άλλα κανάλια διανομής, όπως τα σούπερ μάρκετ. Αν ρωτάτε την άποψη μου ως υπουργείο Ανάπτυξης για τα σούπερ μάρκετ, η θέση μου είναι 100%», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια από τα ράφια ων αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται και άλλα προϊόντα που κάποτε τα έβρισκαν αποκλειστικά στα φαρμακεία. Τέτοια είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες, καθώς και τα βρεφικά γάλατα.

Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά δεδομένα – σήμερα για τη διάθεση δωρεάν self test πρέπει να συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του εργαζόμενου από τον υπάλληλο του φαρμακείου-, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Στις λεπτομέρειες που μένουν να διευκρινιστούν είναι τι θα γίνει στις απομακρυσμένες περιοχές με λίγους κατοίκους και συνεπώς κατά πόσο θα μπορούν τα μικρά μίνι μάρκετ αυτών των περιοχών να συνδέονται στο κεντρικό σύστημα.

Προς το παρόν αδιευκρίνιστο παραμένει αν εκτός από την δωρεάν διάθεση των self test θα επιτραπεί και η πώληση, καθώς και το ενδεχόμενο να επιστρατευτούν και άλλα καταστήματα πέραν σούπερ μάρκετ.

Πως θα γίνεται η διάθεση των self test

Μέσα στο σούπερ μάρκετ θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος, σαν «περίπτερο», απ’ όπου ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το self test.

Εκεί θα γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Πάντως, όσοι πηγαίνουν να παραλάβουν το self test τους δεν θα προσμετρώνται και άτομα ανά τετραγωνικό που επιτρέπονται στο σούπερ μάρκετ για ψώνια.

Ποιος θα αναλάβει την τροφοδοσία

Η τροφοδοσία – σύμφωνα πάντα με την πρόταση που παρουσιάστηκε στους λιανέμπορους – εξετάζεται να γίνει από τον Στρατό, ο οποίος θα αναλάβει να εναποθέτει σε κεντρικό σημείο τις προμήθειες.

Από εκεί η κάθε αλυσίδα θα παραλαμβάνει τις ποσότητες που της αναλογούν και θα τις μοιράζει στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πελώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες
Επικαιρότητα |

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Τι αποφασίζεται σήμερα

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

Βασιλακόπουλος: Σίγουρα θα έρθει τέταρτο κύμα και θα αφορά τους ανεμβολίαστους
Επικαιρότητα |

Καμπανάκι Βασιλακόπουλου: Σίγουρα θα έρθει τέταρτο κύμα - Ποιους θα αφορά

Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Ισραήλ, λέγοντας ότι παρόλο που έχουν φτάσει στο 56% οι πλήρως εμβολιασμένοι και είχαν μηδενίσει τα κρούσματα, χτες είχαν μια μικρή έκρηξη κρουσμάτων πιθανώς από τη μετάλλαξη Δέλτα

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας
Επικαιρότητα |

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε πολύ περήφανος για αυτή την εξέλιξη και επεσήμανε ότι η εν λόγω νομοθεσία όχι μόνο θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, αλλά θα ενδυναμώσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους Έλληνες εταίρους

Γλυκά Νερά: Το πρώτο βράδυ του πιλότου στη φυλακή – Ποιοι είναι οι τρεις συγκρατούμενοί του
Επικαιρότητα |

Γλυκά Νερά: Το πρώτο βράδυ του πιλότου στη φυλακή – Ποιοι είναι οι τρεις συγκρατούμενοί του

Ο 32χρονος πιλότος φαίνεται κατά βάθος να μην αντιλαμβάνεται την ουσία και τις συνέπειες της πράξης του την οποία παρουσίασε ως ένα απλώς τραγικό γεγονός στην απολογία του