Η Google ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει στο λανσάρισμα μίας συσκευής με αναδιπλούμενη οθόνη, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ξεκίνησαν ήδη από τον περασμένο Αύγουστο και ήθελαν την εταιρεία να προχωρά σε μια τέτοια κίνηση έως το τέλος του 2021.

Μάλιστα, η κορεατική ιστοσελίδα TheElec αναφέρει ότι η Samsung θα ξεκινήσει την παραγωγή των αναδιπλούμενων πάνελ τεχνολογίας OLED από τον ερχόμενο Οκτώβριο για λογαριασμό των Google, Vivo και Xiaomi, με τις συσκευές και των τριών εταιρειών να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους πριν το τέλος του έτους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Google ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες της να λανσάρει μία αναδιπλούμενη συσκευή καθώς ήδη από το 2019 είχε κατοχυρώσει μία σχετική ευρεσιτεχνία εφαρμογής ενώ είχε παραδεχθεί ότι πειραματίζεται με ορισμένα πρωτότυπα για αρκετό καιρό και στέλεχός της είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα CNΕΤ ότι ακόμη δεν είχαν «μια σαφή εικόνα για τη χρήση» της συσκευής.

Πλέον, η εταιρεία εμφανίζεται να έχει δώσει ακόμη και κωδικό όνομα στην αναδιπλούμενη συσκευή της. Το αποκαλεί σύμφωνα με δημοσιεύματα «Passport». Η ιστοσελίδα 9to5Google, που ειδικεύεται στα θέματα που αφορούν προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας, εντόπισε μία σχετική αναφορά στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος Android 12, μαζί με άλλες κωδικές ονομασίες που πιστεύεται ότι αφορούν τα επερχόμενα Pixel 6 και Pixel 5a 5G.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheElec, η αναδιπλούμενη συσκευή θα έχει μονοκόμματο πάνελ με διαγώνιο 7,6 ιντσών που θα διπλώνει προς τα μέσα, ενώ το μοντέλο που θα παρουσιάσει η Vivo θα έχει κύρια οθόνη 8 ιντσών και μία εξωτερική με διαγώνιο 6,5 ιντσών. Η ιστοσελίδα δεν έκανε αναφορά στην αναδιπλούμενη συσκευή της Xiaomi.

Άγνωστο παραμένει αν το Pixel Fold θα «φοράει» μία οθόνη που θα έχει σχεδιαστεί από την ίδια την Google, καθώς η Samsung σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί απλά σαν υπό-κατασκευαστής για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Άλλωστε η κορεατική εταιρεία παράγει οθόνες και επεξεργαστές ακόμα και για την Apple, στοιχεία τα οποία ωστόσο σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται ένα μέρος της τεχνολογίας της συγκεκριμένης οθόνης να προέρχεται όντως από την Samsung. Η ιστοσελίδα ETNews αναφέρει ότι ο κορεατικός κολοσσός θα προμηθεύσει το πολύ λεπτό γυάλινο κάλυμμα (το οποίο βέβαια τεχνικά προέρχεται από τη γερμανική Schott) της οθόνης, όπως κάνει και με πολλούς άλλους κατασκευαστές smartphones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI