Η ζήτηση, που παρατηρείται παγκοσμίως για στρατηγικές που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, έδωσε σημαντική ώθηση στη βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων, η οποία ξεπέρασε τα 7 τρισ. δολάρια.

Και αυτό έχει παρακινήσει χρηματοοικονομικούς κολοσσούς, όπως είναι η JP Morgan και η Schroders να ξεκινήσουν νέες μονάδες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία της Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή, εξακολουθεί να επισκιάζεται από την παραδοσιακή βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων -η οποία ως επί το πλείστον επενδύει σε αγορές μετοχών και ομολόγων- η βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά.

Η Morgan Stanley εκτιμά μάλιστα ότι μέχρι το 2025 θα φτάσει τα 13 τρισ. δολάρια.

Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος Schroders, ανακοίνωσε ήδη ότι θα ενοποιήσει όλα τα οχήματα ιδιωτικών κεφαλαίων της σε ένα, υπό την ονομασία Schroders Capital.

Και αποκάλυψε ότι θα διπλασιάσει το ενεργητικό της νέας αυτής μονάδας σε 86 δισ. δολάρια ώς το τέλος του 2025.

«Oι πλατφόρμες θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί σε αυτό που αποκαλώ “βιομηχανοποίηση” των ιδιωτικών αγορών. Βρισκόμαστε ίσως 15 χρόνια πίσω από τις δημόσιες αγορές, αλλά η βιομηχανία ωριμάζει με παρόμοιο τρόπο», τόνισε ο Γκέοργκ Βούντερλιν, επικεφαλής της Schroders Capital.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η JP Morgan η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας μονάδας , της JPMorgan Private Capital, η οποία θα διαχειριστεί τις εν λόγω επενδύσεις.

Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν ότι καταλύτης για τη σημαντική ανάπτυξη που παρατηρειται, είναι τα χαμηλά επιτόκια και οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, που έχουν περιορίσει τις προοπτικές για υψηλές μελλοντικές αποδόσεις σε αυτές τις κατηγορίες ενεργητικού.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ημιαγωγοί: Νέα μονάδα παραγωγής στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries
Διεθνή |

Νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και με από κοινού χρηματοδότηση με σταθερούς πελάτες - Πάνω από 4 δισ. δολάρια η επένδυση

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι
Διεθνή |

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε το 2020 και ο πλούτος των νοικοκυριών «αυγάτισε» στα 418,3 τρισ. δολάρια