Την πρωτοβουλία  Talent Partnerships εγκαινίασε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ενίσχυση αμοιβαία επωφελών εταιρικών σχέσεων αναφορικά με τη μετανάστευση με τρίτες χώρες.

Τονίζεται επίσης, ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να υπάρξει αντιστοίχιση μεταξύ των δεξιοτήτων των εργαζομένων από χώρες εκτός της ΕΕ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας εντός της ΕΕ, και αυτό θα συμβάλει στην από κοινού διαχείριση της μετανάστευσης.

Σχολιάζοντας  την απόφαση, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχινάς δήλωσε ότι η σωστή διαχείριση και  η νόμιμη μετανάστευση μπορεί να αποφέρουν μεγάλα οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία, ειδικά καθώς ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19: « Η αναβάθμιση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού μας είναι απαραίτητη, αλλά η μετανάστευση εργατικού δυναμικού μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κενού δεξιοτήτων και στην ενίσχυση του δυναμικού καινοτομίας της ΕΕ. Οι Συνεργασίες Ταλέντου είναι «τριπλή νίκη» για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – τα κράτη μέλη, τις χώρες εταίρους και τους ίδιους τους μετανάστες»

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – υπουργείου Ενέργειας για τις τιμές ρεύματος
Ενέργεια |

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - υπουργείου Ενέργειας για τις τιμές ρεύματος

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο για την τιμή ρεκόρ στη χονδρεμπορική αγορά. «Σε όλη την Ευρώπη είναι υψηλές οι τιμές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ρωσία-Βρετανία: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα
Επικαιρότητα |

Ρωσία-Βρετανία: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

Το Λονδίνο ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχτεί παράνομη ανάμιξη στην αβλαβή διέλευση στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Ρωσία να απαντά πως θα απαντήσει αποφασιστικά σε κάθε προκλητική ενέργεια από το βρετανικό ΠΝ