Η αύξηση των κρουσμάτων και ιδίως αυτών που προέρχονται από την μετάλλαξη Delta (ινδική) οδηγεί τον Μπόρις Τζόνσον να αναβάλει το σχέδιο για άρση του lockdown στις 21 Ιουνίου.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, που σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η άρση του lockdown μεταφέρεται πιθανόν στις 19 Ιουλίου.

Ο λόγος που οδηγεί την βρετανική κυβέρνηση σε αυτήν την απόφαση είναι η ξαφνική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Ενδεικτικό είναι τα κρούσματα που προέρχονται από το στέλεχος της μετάλλαξης Delta, έχουν αυξηθεί κατά 240% σε μία μόνο εβδομάδα.

Τα νέα σχέδια της Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί και στις 5 Ιουλίου, εάν υπάρξει μείωση στον αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Καλά ενημερωμένες πηγές διατείνονται ότι οι πιθανότητες ολικής επαναφοράς της κανονικότητας είναι σχεδόν μηδαμινές για τις 21 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυστηρό πλαφόν στον αριθμό των παρευρισκομένων στις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ το αποτύπωμα της ενδεχόμενης ανατροπής θα φανεί και σε άλλους κλάδους όπως είναι η εστίαση και ο τουρισμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα