Σύσταση «αύξηση θέσεων» για την Motor Oil διατηρεί η Euroxx, αυξάνοντας την τιμή στόχο για την μετοχή στα 21,4 ευρώ (από 19 ευρώ προηγούμενος), ώστε να αντικατοπτρίζει τα ανοδικά περιθώρια από τις εξαγορές και την επέκταση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για το 2021 προβλέπει κύκλο εργασιών 7,12 δισ. ευρώ με αναπροσαρμοσμένα καθαρά μετά από τους φόρους κέρδη 186,8 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει πως η εταιρεία θα διανομή μέρισμα 1 ευρώ, που διαμορφώνει την μερισματική απόδοση στο 6,8%. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με «έκπτωση» 25% σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ διακινείται στο ΧΑ με πολλαπλασιαστή κερδών (P/E) 8,7 φορές, αλλά και με δείκτη EV/ EBITDA στο 6,1.

Παράλληλα, σύσταση «αύξηση θέσεων» με τιμή στόχο τα 14 ευρώ εξέδωσε η Euroxx για την μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα η Euroxx, επισημαίνοντας τις προοπτικές της εταιρείας από την συμμετοχή της σε τρεις οδικούς άξονες από τους οποίους λαμβάνει μερίσματα, ενώ με το αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου και το καζίνο στο Ελληνικό αποκτά καλή έκθεση και στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής της στην Τέρνα Ενεργειακή είναι καλά τοποθετημένη και στον χώρο των ΑΠΕ.

Θεωρεί ότι η αγορά υποτιμά την εταιρεία, καθώς η εύλογη αξία (fair value) των δραστηριοτήτων σε ΑΠΕ και κατασκευές φθάνει το 1 δισ. ευρω, ενώ τυχών παραχώρηση της Εγνατίας και η κατασκευή εργοστασίου στην Κομοτηνή θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλα 2,5 ευρω στην εύλογη αξία της μετοχής.

Να σημειωθεί πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Motor Oil προχωρούν στην κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτρισμού με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή. Στο έργο που θα έχει ισχύει 877MW και προβλέπεται να κατασκευαστεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% η κάθε μια. Στόχος είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει εντός του 2021 ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια