
Από τη Δευτέρα ξεκινάει ο καθαρισμός του Σέιχ Σου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και πραγματοποιεί επιχειρησιακή σύσκεψη και αυτοψία.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από χρόνια κραυγών, δελτίων Τύπου, επιστολών, ενημερώσεων, οι δύο φορείς που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το Σέιχ Σου, η Περιφέρεια, η Πολιτική Προστασία και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος εδώ και ένα μήνα αποφάσισαν να δώσουν λύση.
«Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και οι τεχνικές μελέτες και από τη Δευτέρα ξεκινάμε τον καθαρισμό του Σέιχ Σου, 3.500 στρέμματα, σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν για εμάς μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε – όπως αναφέρει το grtimes.gr , προσθέτοντας ότι “ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για τον πνεύμονα αυτό».
«Όπου υπάρχει κίνδυνος εμείς παρεμβαίνουμε. Η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη περιουσία, το φυσικό περιβάλλον, είναι πάνω και πέρα από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, συζήτηση ή ανάλυση», τόνισε. Ο καθαρισμός του Σέιχ Σου θα διαρκέσει σε πρώτη φάση 40 ημέρες, ενώ αν χρειαστεί θα συνεχιστεί.
«Η πολλή ανάλυση φέρνει παράλυση. Στην Ελλάδα το έχουμε πληρώσει και δυστυχώς το έχουμε πληρώσει και σε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα με τον καθαρισμό του Σέιχ Σου δεν είναι το μόνο και ότι επιχειρησιακά θα επικαιροποιηθεί το σχέδιο, με τον πνεύμονα πρασίνου να κλείνει και στο Τριάδι», έτσι ώστε να μπορέσουμε να το προφυλάξουμε και από τον οποιοδήποτε κίνδυνο».
Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στον καθαρισμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για την προστασία του Σέιχ Σου.
Επιπροσθέτως, έκανε εκτενή αναφορά στην προφύλαξη του δάσους, στη Χαλκιδική, αλλά και στο νέο ελικόπτερο που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Για το Σέιχ Σου ενισχύονται οι περιπολίες για την καλύτερη προφύλαξή του», ενώ «η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου που ήδη βρίσκεται στο αεροδρόμιο και το οποίο μέσα στις επόμενες τρεις μέρες μπαίνει σε ετοιμότητα για να μπορέσει να συνδράμει τόσο στο Σέιχ Σου, όσο και στη Χαλκιδική που είναι για εμάς ένα σημείο επικινδυνότητας και ανησυχίας. Το Σέιχ Σου δεν χρειάζεται απλά “κάποιες ενέργειες”, αλλά χρειάζεται ένα συγκεκριμένο και ενιαίο πρόγραμμα».


Latest News

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες - Η πλειοψηφία ζητάει ίδιες ή και μεγαλύτερες
Παράλληλα, οι δαπάνες για εξοπλισμό αντιπροσωπεύουν το 45,3% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά την Ουγγαρία (48%).

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων
Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023

Ένας κινέζος πλανητάρχης; - Τα μηνύματα της επίσκεψης Σι στη Μόσχα
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αμφισβήτηση της αμερικανικής ηγεμονίας και παρέπεμψαν σε μια νέα διεθνή τάξη που «θα αντλεί έμπνευση» από την Κίνα

Ισχυρός σεισμός στο Αφγανιστάν αισθητός σε πολλές χώρες - Τρομακτικά βίντεο
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων

Τέμπη: Έτσι δεν θα γινόταν η τραγωδία – Αυτοψία στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αττικής
O προϊστάμενος στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του Σκα στις Αχαρνές εξήγησε πώς λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Συγκλονιστική κατάθεση για το Μάτι και για τα σχέδια απομάκρυνσης των πολιτών
Συνεχίζει την κατάθεσή του ο δικαστικός πραγματογνώμονας, επιμένοντας πως αν είχε δοθεί εγκαίρως εντολή εκκένωσης, οι άνθρωποι στο Μάτι θα είχαν σωθεί.

Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Τι αναμένεται να υποστηρίξουν οι δύο σταθμάρχες στη Λάρισα και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για όσα συνέβησαν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη

Η τεχνητή νοημοσύνη συνέλαβε τον Τραμπ
Αυτές οι εικόνες έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο

Νερό: Τι θα γίνει με ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν

Το μυστικό της επιτυχίας στη ναυτιλία
Πώς προσαρμόζεται η εμπορική ναυτιλία στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η τεχνολογική εξέλιξη