Τα κατάφερε η Μπάρμπορα Κρετσίκοβα! Η Τσέχα, που απέκλεισε στα ημιτελικά τη Μαρία Σάκκαρη, κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Αυτός είναι επίσης ο πρώτος γκραντ σλαμ τίτλος που κατακτά η Τσέχα τενίστρια, η οποία την Κυριακή (13/6) θα διεκδικήσει και τον αντίστοιχο τίτλο στα διπλά, έχοντας ως παρτενέρ της την συμπατριώτισσά της, Σινιάκοβα.

Η Κρετσίκοβα έγινε η πρώτη Τσέχα που κατακτά το Ρολάν Γκαρός μετά το 1981, ενώ την Δευτέρα (14/6) θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη, η Ρωσίδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της και ηττήθηκε.

Η Παβλιουτσένκοβα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 1-0 με μπρέικ, αλλά η Τσέχα απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1. Στη συνέχεια μάλιστα, η Μπάρμπορα κυριάρχησε στο κορτ και κερδίζοντας πέντε σερί γκέιμς έφτασε στο 6-1. Η Κρετσίκοβα έκανε το 1-0 σε 30 λεπτά και το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο δεύτερο σετ η Ρωσίδα μπήκε στο κορτ αποφασισμένη να παλέψει και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Αναστασία έσπασε με το… καλησπέρα το σερβίς της Τσέχας και βρέθηκε στο 3-0, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 5-1 και έβαλε τις βάσεις για το 1-1. Η Μάρμπορα με μπρέικ μείωσε σε 5-2, αλλά η Παβλιουτσένκοβα απάντησε και με 6-2 έστειλε το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί οι δύο τενίστριες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 3-3, όταν η Τσέχα ανέβασε την πίεσή της, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Παβλιουτσένκοβα και με μπρέικ έφτασε στο 4-3, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε καλά και βρέθηκε στο 5-3. Στο 9ο γκέιμ που σέρβιρε η Ρωσίδα μάλιστα είχε δύο ματς πόιντ, αλλά η Αναστασία κατάφερε να τα σβήσει και να μειώσει σε 5-4, μεταφέροντας την πίεση στην πλευρά της Τσέχας. Παρόλα αυτά η Μπάρμπορα δεν λύγισε. Με χτυπήματα στις γωνίες έφτασε στο 6-4 και στο βαρύτιμο τρόπαιο με 2-1 σετ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης