Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε δύο ξεχωριστές προτάσεις που υπέβαλαν τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, ζητώντας από τη χώρα να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ανέφερε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Artı Gerçek.

Αναπληρωτές από την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας που απαρτίζουν το μπλοκ της Χριστιανικής Δημοκρατίας / Χριστιανικής Σοσιαλικής Ένωσης (CDU / CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μαζί με το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) ψήφισαν κατά του νομομοσχεδίου «Οχι όπλα στην Τουρκία» το οποίο είχε καταθέσει το κόμμα της Αριστεράς.

Οι νομοθέτες από τους Πράσινους της Γερμανίας και το δεξιό κόμμα Αλλαγή για τη Γερμανία (AfD) απείχαν από την ψηφοφορία.

Ξεχωριστά, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ψήφισε μια πρόταση που ζητούσε την ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία.

Η πρόταση των Πρασίνων απορρίφθηκε επίσης από τον συνασπισμό CDU-CSU και SPD, καθώς και από το FDP.

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε περίπου 22,9 εκατομμύρια ευρώ (27,8 εκατομμύρια δολάρια) σε εξαγωγές όπλων στην Τουρκία πέρυσι, ή περίπου 2 τοις εκατό συνολικά, ανέφερε ο Γερμανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Deutsche Welle τον περασμένο μήνα.

Οι πωλήσεις γερμανικών όπλων στην Τουρκία μειώθηκαν πέρυσι αφού η Τουρκία άρχισε να αναζητά υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενα νερά της Μεσογείου. Ωστόσο, το Βερολίνο αρνήθηκε να εφαρμόσει ένα πλήρες εμπάργκο που ζητήθηκε τον περασμένο μήνα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία.

Η Γερμανία είχε προηγουμένως επιβάλει μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία μετά την στρατιωτική της εισβολή σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κουρδούς της βόρειας Συρίας τον Οκτώβριο του 2019

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως