Παγκόσμιο σοκ προκάλεσαν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο Δανία – Φινλανδία.Ένας αγώνας που πριν την έναρξή του είχε ελάχιστο ενδιαφέρον, λόγω της μικρής δυναμικότητας των δύο ομάδων, έμελλε να γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη όταν σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο.

Τα πάντα σταμάτησαν. Το χρονόμετρο της αναμέτρησης έδειχνε 43ο λεπτό και κανένας μέσα στο γήπεδο δεν κοιτούσε τη μπάλα. Όλοι είχαν στραφεί στον ποδοσφαιριστή της Δανίας, ο οποίος χωρίς φαινομενικά κάποιον λόγο σωριάστηκε στο έδαφος με τους παίκτες να ουρλιάζουν για βοήθεια και τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Στο στάδιο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης σιωπή. Οι κινήσεις του ιατρικού τιμ, καθώς και το «ανθρώπινο τείχος» που -σωστά- είχαν σχηματίσει οι συμπαίκτες του Έρικσεν γύρω από τον πεσμένο στο έδαφος συμπαίκτη τους δεν επέτρεπε σε κανέναν να δει τι πραγματικά συνέβαινε.

Έτσι, χωρίς κανείς να μπορεί να δει αν ο 29χρονος είχε τις αισθήσεις του, αυξανόταν φόβος για τη ζωή του παίκτη.

«Αχτίδες» αισιοδοξίας

Μια πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας ήρθε όταν κατά την έξοδό του από το γήπεδο σε φορείο ο Έρικσεν φάνηκε σε μια φωτογραφία να έχει τις αισθήσεις του και πάνω από όλα ότι είναι ζωντανός.

Τις θετικές εξελίξεις ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα ο ατζέντης του, ο οποίος μιλώντας σε ΜΜΕ της Δανίας είπε πως «ο Κρίστιαν Έρικσεν αναπνέει και μπορεί να μιλήσει. Είναι ξύπνιος».

Μάλιστα, σε ακόμα πιο ενθαρρυντικά νέα συμπλήρωσε «ο Κρίστιαν Έρικσεν βρίσκεται εκτός κινδύνου, μου είπε ο πατέρας του από το νοσοκομείο».

Μάλιστα, ακόμα πιο ενθαρρυντικά ήταν τα νέα πως ο Έρικσεν «έκανε βιντεοκλήση με τους συμπαίκτες του και ζήτησε να παίξουν» την αναμέτρηση που είχε διακοπεί απέναντι στη Φινλανδία.

Έτσι και έγινε, ο αγώνας συνεχίστηκε περίπου δύο ώρες μετά, με τους Φινλανδούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0.

Το τείχος της ανθρωπιάς

Μια εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό πολλών, πέραν αυτής του Έρικσεν πεσμένου στο έδαφος, ήταν αυτοί των συμπαικτών του που δεν επέτρεψαν στις κάμερες να πάρουν πλάνα από τις στιγμές που έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο δανός σταρ της Ίντερ βρισκόταν στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σχεδόν άμεσα οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

Την πρωτοβουλία πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σιμόν Κιάερ και φώναξε όλους τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν γύρω από τον Έρικσεν που έδινε μάχη για τη ζωή του και να τον προστατέψουν με ένα τείχος ανθρωπιάς.

Ο ήρωας Σιμόν Κάιερ του έσωσε τη ζωή

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Συγκινητικοί Κίερ – Σμάιχελ στο πλευρό της συζύγου του Έρικσεν

Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Το μήνυμα στήριξης του Κριστιάνο Ρονάλντο

Με ανάρτησή του στο instagram, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του, μεταφέροντας τις σκέψεις και τις προσευχές του προς τον Έρικσεν και την οικογένειά του.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται ενωμένος, ελπίζοντας για καλά νέα. Περιμένω να σε βρω σύντομα ξανά πίσω στο γήπεδο. Κρις! Μείνε δυνατός!».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα