Τουλάχιστον 523 παιδιά εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα σε χώρους εργασίας στην Τουρκία τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Health and Safety Labor Watch (İSİG).

Η χρήση παιδιών σε χώρους εργασίας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, λέει η έκθεση, με τους εργοδότες να αναζητούν φθηνή εργασία. Ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε στην αύξηση ήταν το κλείσιμο των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε όλο τον κόσμο έχει αρχίσει να αυξάνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2000 υπήρχαν 246 εκατομμύρια ανήλικοι εργαζόμενοι παγκοσμίως, που μειώθηκαν σε 152 εκατομμύρια το 2016. Ωστόσο, σύμφωνα με τις στατιστικές του 2020, υπάρχουν 160 εκατομμύρια ανήλικοι εργάτες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την İSİG, η Τουρκία συμμετέχει σε πολλές διεθνείς συμβάσεις με στόχο την πρόληψη της παιδικής εργασίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν καταπολεμά την πρακτική. “Αντ ‘αυτού προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν ως μέρος της στρατηγικής τους για τις δημόσιες υποθέσεις”, ανέφερε η έκθεση.

Περισσότεροι από 720.000 ανήλικοι στην Τουρκία πρέπει να εργαστούν για να συνεισφέρουν στο εισόδημα των οικογενειών τους και 440.000 δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Από αυτά τα 720.000, το 70,6 τοις εκατό είναι αγόρια και το 29,4 τοις εκατό είναι κορίτσια. Η έκθεση ανέφερε ότι η πλειονότητα των ανηλίκων εργάζονται στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, ακολουθούμενη από τη γεωργική εργασία.

Αλλά η İSİG λέει ότι τα πραγματικά μεγέθη είναι υψηλότερα. “Οι στατιστικές δεν περιλαμβάνουν μετανάστες ή 1,5 εκατομμύρια ανήλικους που εργάζονται ως ασκούμενοι και ως μέρος της επαγγελματικής κατάρτισης”, ανέφερε η έκθεση. “Επιπλέον, οι έρευνες διεξάγονται από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, μια χρονική περίοδο όπου η εποχική εργασία είναι η χαμηλότερη. Εάν λάβουμε υπόψη αυτούς τους παράγοντες, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στην Τουρκία είναι πάνω από 2 εκατομμύρια. “

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα