Στην ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό θα μείνει η 13η Ιουνίου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον πρώτο τελικό του σε γκραν σλαμ (Roland Garros), όμως ο Σέρβος υπεραθλητής λύγισε την αντίσταση του Ελληνα πρωταθλητή με 2-3.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 σετ, ωστόσο ο Τζόκοβιτς κατέδειξε γιατί βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας δικό του τον 19ο τίτλο γκραν σλαμ, αλλά μόλις τον 2ο από το Roland Garros.

Σήμερα, πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πετύχει νέο ρεκόρ καριέρας αφού θα είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον του ανήκει. Κάτι που, άλλωστε, υποστήριξε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Το έχω περάσει κι εγώ. Είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να μάθεις και να βγεις καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά γκραν σλαμ στην πορεία. Μεγάλο σεβασμό σε σένα και την ομάδα σου» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Τσιτσιπά.

Στη συνέχεια, ο Νόλε αναφέρθηκε και στους Ελληνες οπαδούς που ήταν πολλοί στο κεντρικό κορτ, λέγοντας πως έχουν την αγάπη του.

«Μπορεί να μην έχω τα νιάτα του Στέφανου, αλλά πάντα βρίσκω το κίνητρο να παλεύω τα ματς. Και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας και όχι του ενός. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Επαιξα δύο αξέχαστα παιχνίδια για την καριέρα μου με τον Ναδάλ και τον Στέφανο σήμερα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πω και στους Ελληνες με τους οποίους έχουμε αδερφική σχέση να τους στείλω την αγάπη μου» πρόσθεσε ο Σέρβος που πολλές φορές έχει εκφράσει την λατρεία του για την Ελλάδα.

Τσιτσιπάς: Μακάρι να πετύχω τα μισά από όσα έχει πετύχει ο Νόλε

Από την πλευρά του, φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο podium για να πάρει το τρόπαιο του φιναλίστ.

Εν μέσω αποθέωσης από το κοινό που όλη την ώρα του αγώνα φώναζε το όνομά του στο Philippe Chatrier, ο Στέφανος παρέλαβε τον δίσκο που δίνεται κάθε χρόνο στον ηττημένο του τελικού.

Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του έδειχναν φανερά το πόσο πικραμένος είναι από τον τρόπο που ηττήθηκε στον πρώτο τελικό σε grand slam στην καριέρα του, βλέποντας το Νο1 του κόσμου να ανατρέπει το υπέρ του 2-0, για να χάσει με 3-2 σετ.

Κατά την απονομή ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στις δηλώσεις του:

«Ηταν πολύ μεγάλη μάχη. Προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα. Πρώτη φορά σε τελικό εδώ, είχα μια πολύ καλή πορεία και είμαι χαρούμενος. Ο Νόλε μας δείχνει πολλά χρόνια πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι. Εμπνέομαι από τα πράγματα που κάνει. Θα είμαι ευτυχισμένος αν πετύχω τα μισά από όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Αυτός και η ομάδα του. Γιατί είναι ομαδική δουλειά. Μπορεί να φαινόμαστε μόνοι μας, αλλά υπάρχει ομάδα πίσω μας. Ηταν ωραίο το συναίσθημα να με στηρίζει η ομάδα μου, αλλά και ο κόσμος για να πετύχω τα όνειρά μου. Ηταν μια δύσκολη επιδίωξη. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για τις τόσο όμορφες δύο εβδομάδες και ελπίζω να επιστρέψω του χρόνου για να προσφέρω και πάλι ωραίο θέαμα».

Συγχαρητήρια από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

Τα συγχαρητήριά τους στον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη εξέφρασαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η πορεία τους είναι απόδειξη για το πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με σπουδαίο ταλέντο, σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του #rolandgarros, την πρώτη για αθλητή μας, αποτέλεσμα σπουδαίου ταλέντου και σκληρής δουλειάς. Είμαστε περήφανοι για τον Στέφανο και για τη Μαρία Σάκκαρη, που χαρίζουν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό!» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τις ευχαριστίες του για την υπερηφάνεια που μας γέμισαν οι δυο μεγάλοι αθλητές εξέφρασε ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη για την εκπληκτική τους παρουσία στο #RolandGarros. Η πορεία σας είναι απόδειξη του πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Μπράβο και στους δύο! Μας γεμίσατε υπερηφάνεια!» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα