Για τους νέους στόχους ESG για το 20215 και μετά και για την ίδρυση του πρώτου Φαινολογικού Κήπου στις εγκαταστάσεις  του Εργοστασίου TITAN στην Ευκαρπία σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, στο πλαίστιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week. Οι αντίστοιχες κατηγορίες διάκρισης είναι Bravo Governance και Bravo in Action.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εντάσσονται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης του στρατηγικού στόχου του ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το 2020, ο ΤΙΤΑΝ αξιολόγησε εκ νέου τα θέματα ESG (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) και έθεσε νέους στόχους ESG για το 2025 και μετά. Ο Όμιλος ανακοίνωσε 20 στόχους οι οποίοι εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες και διέπονται από τις αρχές καλής διακυβέρνησης, διαφάνειας και επιχειρηματικής ηθικής ενώ ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030:

1.     Ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και ψηφιακός μετασχηματισμός.

2.     Υγιές & ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη, καλλιεργώντας κουλτούρα ίσων ευκαιριών για όλους.

3.     Θετικό αποτύπωμα στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

4.     Υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα.

Επίσης, η θέσπιση νέου στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 35% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, η επαλήθευση των στόχων από το SBTi (Science Based Targets initiative), η επίτευξη υψηλών επιδόσεων όσον αφορά στις αέριες εκπομπές, καθώς και η εκπόνηση-υλοποίηση σχεδίων διαχείρισης βιοποικιλότητας είναι στόχοι που συνδέονται με την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Φαινολογικού Κήπου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις