Μετά από δύο αναβολές, συζητήθηκε τελικά σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης της ιστορικής οινοποιίας Μαλαματίνα, που έχει καταθέσει ο θεσσαλικός όμιλος εταιρειών Mantis.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Η έγκριση από το δικαστήριο της αίτησης εξυγίανσης αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για αναδιάρθρωση εν λειτουργία της εταιρείας στο πλαίσιο των άρθρων 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα για να περάσει τελικά στα χέρια του νέου επενδυτή.

Υπό το νέο της ιδιοκτησιακό καθεστώς η Μαλαματίνα, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, αναμένεται να αυξήσει σταδιακά τον κύκλο εργασιών της με ετήσιο ρυθμό 3% με στόχο να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ το ενδέκατο έτος. Σε ότι αφορά την κερδοφορία προβλέπεται να μπορέσει να «γράψει» καθαρά κέρδη από τον δεύτερο κιόλας χρόνο.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να παράγει 5,6 εκατ. λίτρα τελικού προϊόντος το πρώτο έτος λειτουργίας της, όγκος ο οποίος θα αυξηθεί στα 7,5 εκατ. λίτρα από το έβδομο έτος.

Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης της Μαλαματίνα, που υπογράφεται από πιστωτές (SNF DAC, doValue και Εθνική Τράπεζα) που εκπροσωπούν το 79,1% του συνόλου ή 79,4% συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων μερών, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας εταιρείας και η μεταφορά σε αυτή, μέρους του ενεργητικού και ποσοστού περίπου 24% της συνολικής οφειλής της οινοποιίας, η οποία φτάνει τα 35,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις