Mε αφορμή την επέτειο των 200 ετών ανεξαρτησίας, κοινό ορόσημο με αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, το 5ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA) εγκαινιάζει τις δραστηριότητές του στις 24 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» της Φερνάνδα Βαλαντές («Χρυσός Αλέξανδρος» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Όπως κάθε φορά, το FeCHA θα παρουσιάσει ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική.

Επίσης, ενώ συνεχίζοντας το φόρο τιμής στην επέτειο των 200 ετών ανεξαρτησίας, εφετος τιμάται και το Περού (ένα μήνα πριν γιορτάσει η χώρα επίσημα τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της) με την προβολή δύο πολυβραβευμένων Περουβιανών ταινιών.

Εφέτος το FeCHA επεκτείνει τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα, με δωρεάν διαδικτυακές προβολές: μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ( www.fecha.gr ) θα υπάρχουν διαθέσιμες ταινίες μικρού μήκους (cortoFeCHA), ντοκιμαντέρ (docuFeCHA), ταινίες για παιδιά (FeCHAniños) και ταινίες LGBTQI+ (Diversidad) έως και τις 2 Ιουλίου.

Οι προβολές του φεστιβάλ θα γίνουν στον αθηναϊκό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas και οι ριμές εισιτηρίων είναι 8 ευρώ με μειωμένο 6 ευρώ (Φοιτητικό-Ανέργων- ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες). Προπώληση από 18 Ιουνίου 2021

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Ιουνίου

21.00

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα (Φερνάνδα Βαλαντές, Μεξικό/Ισπανία, 2020, 95’)

Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση.

23.00

Tu me manques (Ροδρίγο Μπεγιότ, Βολιβία/ΗΠΑ, 2019, 105’)

Ο Χόρχε, ένας συντηρητικός άντρας από την Βολιβία, θα μάθει ότι ο γιος του Γκαμπριέλ αυτοκτόνησε. Όταν θα ανοίξει τον υπολογιστή του γιου του θα μάθει για την κρυφή του ζωή και θα συναντηθεί με τον σύντροφό του Σεμπαστιάν για να μάθει επιτέλους ποιος ήταν ο γιος του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ρόζι Ντε Πάλμα.

Παρασκευή 25 Ιουνίου

21.00

Τελευταίες Επιθυμίες (Άλβαρο Ντίαθ Λορένθο, Ισπανία, 2020, 101’)

Η Έβα και η Κάρμεν γνωρίζονται σε ένα ιατρείο, όπου περιμένουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις για καρκίνο. Η Κάρμεν πείθει την Έβα να κάνει μια λίστα με τρία πράγματα που πάντα ήθελε να κάνει και μαζί με μια φίλη τους ξεκινούν και οι 3 ένα ταξίδι να τα πραγματοποιήσουν. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Βικτόρια Αμπρίλ.

23.10

7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά (Εστέβε Σόλερ, Χεράρντ Κίντο & Νταβίντ Τόρας, Ισπανία, 2019, 75’)

Κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ισπανικού κινηματογράφου. 7 σφηνάκια σουρεάλ κωμωδίας που μπλέκουν το χιούμορ με τον τρόμο. Μια μαύρη σάτιρα όπου, ανά πάσα στιγμή, τα γέλια μπορούν να μετατραπούν σε κραυγές.

Σάββατο 26 Ιουνίου

21.00

Οι Γείτονες από Πάνω (Θεσκ Γκάι, Ισπανία, 2020, 82’)

Ο Χούλιο και η Άνα είναι μαζί εδώ και 15 χρόνια. Το πάθος έχει φύγει από το γάμο τους και οι καθημερινοί τους καυγάδες έχουν γίνει πλέον συνήθεια. Από πάνω τους μένουν οι Σάλβα και Λάουρα, ένα νέο ζευγάρι που έχει μετακομίσει πρόσφατα στην πολυκατοικία. Οι παθιασμένοι ήχοι που κάνει το ζευγάρι από πάνω προκαλούν «αναστάτωση» στον Χούλιο και την Άνα. Από ζήλεια ή επειδή τους ξυπνάει κάτι άλλο; Απόψε το βράδυ θα τους γνωρίσουν και θα το μάθουν.

23.00

Ου Φονεύσεις (Δαβίδ Βικτόρι, Ισπανία, 2020, 92’)

Ο Ντάνι είναι ένα καλό παιδί που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια φροντίζοντας τον άρρωστο πατέρα του. Μετά το θάνατο του πατέρα του αποφασίζει να πάρει πάλι τη ζωή στα χέρια του και να ταξιδέψει τον κόσμο. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του γνωρίζει την Μίλα, μια όμορφη αλλά ασταθής κοπέλα. Αυτό που θα ξεκινήσει ως μια νύχτα περιπέτειας θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Κυριακή 27 Ιουνίου

21.00

Η Μαγική Νύχτα (Γκαστόν Πόρταλ, Αργεντινή/Ουρουγουάη, 2021, 93’)

Με την Ναταλία Ορέιρο.

24 Δεκεμβρίου. Μια γαλήνια νύχτα διακόπτεται όταν ένας κλέφτης θα εισβάλει στο σπίτι ενός ζευγαριού. Αυτό που δεν υπολογίζει ο κλέφτης είναι την κόρη του ζεύγους που θα περάσει τον κλέφτη για τον Άγιο Βασίλη και του ζητάει να πραγματοποιήσει την Χριστουγεννιάτικη ευχή της.

23.00

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Ροντρίγκο Σεπούλβεδα, Χιλή/Αργεντινή/Μεξικό, 2020, 93’)

1986, Χιλή, λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Πινοτσέτ από αντάρτικες ομάδες. Μια γερασμένη τρανς γυναίκα, που ζει σε ένα πάλαι ποτέ πολυτελές εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα, ερωτεύεται έναν νεαρό μεξικανό επαναστάτη και βρίσκεται μπλεγμένη σε μια επικίνδυνη παράνομη επιχείρηση.

Δευτέρα 28 Ιουνίου

21.00

Η Ανακαίνιση (Αλόνσο Γιόσα, Περού, 2020, 91’)

Ο Τάτο ένας χαρισματικός αλλά ανώριμος 50ρης έχει χάσει τα πάντα. Μένει τώρα με την μητέρα του τη Ρόσα, που βρίσκει κάθε ευκαιρία να τον ταπεινώσει, και τις 3 οικιακές βοηθούς τους. Απελπισμένος να βρει λεφτά θα πουλήσει το σπίτι της μητέρας του και την μετακομίζει σε ένα χώρο που έχει σχεδιάσει να μοιάζει με το σπίτι της, λέγοντάς της ότι κάνει ανακαίνιση στο υπόλοιπο σπίτι.

23.00

Τραγούδι Χωρίς Όνομα (Μελίνα Λεόν, Περού/Ισπανία/Η.Π.Α./Χιλή, 2019, 97’)

Περού, 1988. Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.

Τρίτη 29 Ιουνίου

21.00

Ιστορίες Κατεργαρέων (Χουάν Χοσέ Καμπανέγια, Αργεντινή/Ισπανία, 2018, 129’)

Μια σταρ από την χρυσή εποχή του κινηματογράφου, ένας ηθοποιός στα γεράματά του, ένας έξυνος σεναριογράφος και ένας ύπουλος σκηνοθέτης ζουν όλοι μαζί σε μια έπαυλη όπου έχουν φτιάξει μια ασυνήθιστη ζωή. Η άφιξη ενός νεαρού ζευγαριού που θέλει να πείσει την ηθοποιό να πουλήσει το σπίτι θα αναγκάσει τους κατοίκους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να το εμποδίσουν. Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Το μυστικό στα μάτια της»

Τετάρτη 30 Ιουνίου

21.00

Ομάδα Απόδρασης (Δαβίδ Αλμπάλα, Χιλή, 2020, 135’)

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1990, όταν 49 πολιτικοί κρατούμενοι διέφυγαν από μια σήραγγα την οποία χρειάστηκε 18 μήνες για να τη σκάψουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας