Ανακοινώνοντας τα νέα iOS 15 και iPadOS 15 στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference του 2021, ο Τιμ Κουκ είχε αποκαλύψει μια σειρά από ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως τα Spatial Audio στο FaceTime, τις απαντήσεις Do Not Disturb και το ασφαλές ανέβασμα φωτογραφιών ID, οι οποίες τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, υπήρξε και ένα χαρακτηριστικό που δεν προβλήθηκε τόσο πολύ αλλά θα πρέπει να χαροποίησε σημαντικά τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων φορητών συσκευών της εταιρείας. Πρόκειται για τη δυνατότητα επιλογής ολοκληρωτικής εφαρμογής της αναβάθμισης ή αν θα επιλεγεί μόνο η εγκατάσταση των αναβαθμίσεων ασφαλείας.

Στις προγενέστερες αναβαθμίσεις, οι χρήστες iPhone και iPad θα έπρεπε να εγκαταστήσουν το σύνολο του νέου λειτουργικού συστήματος και όχι μόνο τις αναβαθμίσεις ασφαλείας. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια ολοκληρωτική αναβάθμιση στη 15η έκδοση του iOS ή «να συνεχίσουν με το iOS 14 αλλά λαμβάνοντας τις σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας έως ότου είναι έτοιμοι να μεταβούν στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού».

Φυσικά, η παραπάνω διατύπωση δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς για πόσο χρονικό διάστημα η Apple θα υποστηρίζει τα iOS και iPadOS 14 με αναβαθμίσεις ασφαλείας. Επιπλέον, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια της εταιρείας και τις αναβαθμίσεις του Apple Watch.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία αλλαγή που θα ευχαριστήσει τους χρήστες της Apple που χρησιμοποιούν ακόμη παλαιότερες συσκευές ή αυτούς που είναι πιο προσεκτικοί με τα θέματα ασφαλείας της συσκευής τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία