Ενώ πολλές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι τους μετά την εμφάνιση της Covid-19 στις ΗΠΑ το 2020, ορισμένοι υπάλληλοι ήταν τόσο σημαντικοί καθώς εργάζονταν σε κομβικά πόστα, που έπρεπε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το χώρο εργασίας τους.

Σε αυτή την κατηγορία ήταν οι εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις με σέρβερ για διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Microsoft Teams, καθώς και υποδομές δημόσιου cloud που τροφοδοτούσε εφαρμογές τρίτων πελατών.

«Άκουσα εκπληκτικές ιστορίες για ανθρώπους που κοιμούνται πραγματικά σε κέντρα δεδομένων», δήλωσε η Κρίστεν Ρόμπι Ντίμλοου, αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις συνολικές ανταμοιβές, τις επιδόσεις και τις επιχειρηματικές πληροφορίες ανθρώπινου δυναμικού, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους αναλυτές της Morgan Stanley, Τζος Μπάερ και Μαρκ Καρλούτσι.

«Σε ορισμένες χώρες υπήρξε πολυήμερο lockdown και έτσι θα θέλαμε οι δικοί μας υπάλληλοι να μπορούν να επιλέξουν αν ήθελαν να κοιμηθούν στο data center, επειδή ανησυχούσαν ότι θα κολλήσουν τον ιό προσπαθώντας να πάνε σπίτι τους.»

Data center: Αφιλόξενα για… ύπνο

Γενικά τα κέντρα δεδομένων δεν είναι χώροι όπου κοιμούνται άνθρωποι. Οι διάδρομοι μπορεί να είναι ζεστοί από τον αέρα που βγαίνει από τους διακομιστές και κρύοι λόγω του κλιματισμού που υπάρχει για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση των συσκευών. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δεν θα έλεγε ότι εργαζόμενοι κοιμόνταν σε κέντρα δεδομένων ή πόσοι όντως το έκαναν.

Η εταιρεία άλλαξε διάφορες απόψεις όσον αφορά στην εργασία στα κέντρα δεδομένων της λόγω της πανδημίας, δήλωσε η Νόελ Γουόλς, αντιπρόεδρος του τμήματος Cloud Operations and Innovation της εταιρείας, σε συνέντευξή της στο CNBC τον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, εάν ένιωθαν ανήσυχοι να έρθουν και να εργαστούν σε κέντρα δεδομένων, δήλωσε η Γουόλς. Αν οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πάρουν το λεωφορείο, η εταιρεία παρείχε μεταφορικό μέσο από και προς τα κέντρα δεδομένων, ενώ επέτρεπε στους εργαζομένους της να διαμείνουν ακόμα και σε ξενοδοχεία, είπε.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις έπρεπε να πάμε στη δουλειά, και να παραμείνουμε ένα μερόνυχτο προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μέσα στο προγραμματισμένο διάστημα», κατέληξε η Γουόλς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI