Μια ομάδα επτά εταιρειών τεχνολογίας προέτρεψε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να απαιτήσει από τις επιχειρήσεις να αποκαλύπτουν θέματα που σχετίζονται με το κλίμα, σε τακτική βάση, στους μετόχους τους.

Σε επιστολή που έστειλαν στον διευθυντής της SEC (Securities and Exchange Commission), Γκάρι Γκένσλερ, την περασμένη Παρασκευή, οι Alphabet (μητρική της Google), Amazon, Autodesk, eBay, Facebook, Intel και Salesforce μοιράστηκαν την οπτική τους για το θέμα αν θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές αποκαλύψεις εκ μέρους των εταιρειών.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας ήταν πάντα αρκετά ομιλητική κατά το παρελθόν για θέματα που αφορούσαν το περιβάλλον, ακόμα και όταν πολλές φορές οι υπάλληλοί τους πίεζαν τις ίδιες τις εταιρείες να πράξουν ακόμα περισσότερα.

«Πιστεύουμε ότι οι δημόσιες γνωστοποιήσεις που αφορούν το περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι οι εταιρείες ακολουθούν τις διατυπωμένες δεσμεύσεις, παρακολουθούν τη συλλογική πρόοδο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και κτίζουν μία προσοδοφόρα αλλά με μηδενικές εκπομπές άνθρακα οικονομία», αναφέρουν στην επιστολή τους οι επτά τεχνολογικές εταιρείες

Στην επιστολή, η ομάδα των εταιρειών υπογραμμίζει διάφορες αρχές που η SEC θα έπρεπε να ενσωματώσει στους κανονισμούς σχετικά με τις κλιματικές γνωστοποιήσεις. Υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναφέρουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μετρούμενες με τα σχετικά παγκόσμια πρότυπα και η SEC θα πρέπει να στηρίξει τα υπάρχοντα πλαίσια ότι οι γνωστοποιήσεις είναι συνεπείς και συγκρίσιμες μεταξύ τους.

Η ομάδα των τεχνολογικών εταιρειών αναφέρει, τέλος, ότι συνολικά έχει αγοράσει 21 gigawatts καθαρής ενέργειας και κάθε μία από αυτές στοχεύει στην προμήθεια 100% ανανεώσιμης ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης