Ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου το «λίφτινγκ» του κτηρίου της ΕΥΑΘ στην Εγνατία, μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το έργο, προϋπολογισμού 3,76 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η αναβάθμιση του ιστορικού κτηρίου διοίκησης της εταιρείας στην Εγνατία 127 θα κρατήσει 18 μήνες, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών στο κτήριο επί της Τσιμισκή 91.

Το έργο ανέλαβε, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που βγήκε στον αέρα τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ». Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, αναμένεται να παραδοθεί ένα κτήριο-πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συνδυάζει υψηλές ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος. Ο φλοιός του κτηρίου θα προσομοιάζει στην αρχική κατασκευή του ’70 και θα συνδυάζει αμμοβολισμένους υαλοπίνακες, με ημιδιαφανείς γυάλινες κινητές περσίδες για άρτιο φωτισμό και παράλληλη ηλιοπροστασία.

Όπως προβλέπεται, θα είναι ένα κτήριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), με LED φωτισμούς, πρόνοιες για ΑμΕΑ, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού κι ελέγχου, ενώ θα μπορεί να στεγάσει περί τους 100 εργαζόμενους.

«Η ανακαίνιση του κτηρίου μας στην Εγνατία αποτελεί το πιο… προφανές κομμάτι του επενδυτικού μας προγράμματος, το οποίο διατρέχει ο αειφορικός, περιβαλλοντικός προσανατολισμός. Σκοπεύουμε να παραδώσουμε το 2023 στους εργαζόμενους και τους Θεσσαλονικείς ένα κτήριο γραφείων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που θα εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα, ασφάλεια, ποιότητα ζωής για τους ενοίκους του και καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος. Ένα κτήριο-πρότυπο για την περιοχή», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, καθηγητής ΑΠΘ με ειδικότητα στα ενεργειακά συστήματα, κ. Άγις Παπαδόπουλος.

«Το χρονοδιάγραμμά μας τηρείται απαρέγκλιτα. Η αναβάθμιση του κτηρίου της Εγνατίας, μιας κατασκευής που δεν πληροί τους σύγχρονους αντισεισμικούς και ενεργειακούς κανονισμούς, είναι ένα έργο ουσίας για τους εργαζόμενους κι ένα έργο συμβολικό για το πώς θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε τις ΔΕΚΟ στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Άνθιμος Αμανατίδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green