Θετικό κλίμα επικρατεί στην ελληνική αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις των τίτλων υποχωρούν με αποτέλεσμα να περιοριστεί περαιτέρω το περιθώριο του 10ετούς ομολόγου. Το ίδιο ισχύει για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. Η απόδοση του ευρωπαϊκού 10ετούς ομολόγου,που κάνει σήμερα πρεμιέρα στην δευτερογενή αγορά, υποχώρησε στο 0,086%. Είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν από την παρθενική έκδοση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου.  Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν τώρα για τις πρώτες πληρωμές στο πλαίσιο του NextGenerationEU, του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και διαφόρων προγραμμάτων του προϋπολογισμού της ΕΕ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις της FED.Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ολοκληρώνει την διήμερη συνεδρίαση της και οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για να εκτιμήσουν τις προθέσεις της FED όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 151 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 83 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 0,73% από 0,74% έναντι -0,24% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 0,97% από 0,99%.Η απόδοση  του 5ετούς ομόλογου υποχώρησε στο -0,01% από 0,08%, ενώ του 15ετούς διατηρήθηκε στο 0,88%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2125 από 1,2122 δολ, που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2124 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές