Σε μια προσπάθεια να ανακόψει το ράλι στις τιμές των μετάλλων, που έχουν εκτοξευτεί σε υψηλό 13 ετών, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μέρος από τα αποθέματα μετάλλων που έχει.

Ως ο μεγαλύτερος αγοραστής στον κόσμο μιας σειράς βιομηχανικών εμπορευμάτων, η Κίνα χρησιμοποιεί τη δύναμή της αυτή, προκειμένου να μετριάσει την απότομη άνοδο των παγκόσμιων τιμών μετάλλων τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του χαλκού κατά 67%.

Η τελευταία κίνηση της Κίνας στοχεύει, μεταξύ άλλων μετάλλων σε χαλκό, αλουμίνιο και ψευδάργυρο και αφορά σε ένα πρόγραμμα δημόσιων πλειστηριασμών σε εγχώριους μεταποιητές και κατασκευαστές μετάλλων.

Ωστόσο, η κίνηση του Πεκίνου έρχεται καθώς ορισμένες τιμές μετάλλου, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω του συναισθήματος της αγοράς ότι τα παγκόσμια επίπεδα εφοδιασμού δεν δικαιολογούσαν τέτοια ράλι.

Μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας των πλειστηριασμών του Πεκίνου θα εξαρτηθεί από την ποσότητα μετάλλων που θα απελευθερώσει.

Κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπαθούν όλο και περισσότερο να συγκρατήσουν τις αυξήσεις των τιμών των βασικών προϊόντων. Το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει επαρκή προσφορά και σταθερές τιμές των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή