Η εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Debswana ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός διαμαντιού 1.098 καρατίων στη Μποτσουάνα, αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η εταιρεία παρουσίασε το πετράδι, που εντοπίστηκε την 1η Ιουνίου, στον πρόεδρο της χώρας Μοκγουίτσι Μασίσι, στην πρωτεύουσα, Γκαμπορόνε.

«Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα αυτής της αξίας που έχει βρεθεί στον πλανήτη», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Debswana, Λινέτ Άρμστρονγκ.

Το «σπάνιο και εξαιρετικό πετράδι έχει τεράστια σημασία για τον τομέα των διαμαντιών της Μποτσουάνα», τόνισε. «Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που υποφέρει».

Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος που έχει ανακαλύψει ποτέ η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία είναι εν μέρει κρατική και εν μέρει ανήκει στον παγκόσμιο κολοσσό των διαμαντιών, De Beers.

Το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan, με βάρος 3.106 καρατιών, το οποίο είχε βρεθεί στη Νότια Αφρική το 1905.

Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι το Lesedi La Rona, ένα διαμάντι 1.109 καρατίων που ανακαλύφθηκε στο Καρόγουε, στη βορειοανατολική Μποτσουάνα, το 2015.

Η Μποτσουάνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός διαμαντιών στην Αφρική.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή