Στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να ενισχυθούν οι ροές τουριστών από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας σε διαδικτυακή επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την οποία διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο υπό τον τίτλο «Κοινά Οράματα».

Ο κ. Φραγκάκης αφού υπενθύμισε ότι: «η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες», τόνισε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύσει έμπρακτα τα πεδία συνεργασίας και ένας από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι και ο τουρισμός. Ειδικά φέτος-είπε-γίνεται ιδιαίτερα μεθοδική προσπάθεια από το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα. Μάλιστα φέτος, έχουμε πολλές απευθείας πτήσεις από αραβικές χώρες προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, που ήδη έχουν ξεκινήσει».

Από την αραβική πλευρά, στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι χώρες: Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφορικά με τις δράσεις του ΕΟΤ στις αραβικές χώρες, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι: «ο ΕΟΤ, προφανώς, στηρίζει από την πλευρά του την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο. Πρόσφατα συμμετείχε με αντιπροσωπεία στην μεγάλη έκθεση ΑrabianΤravel Μarket  του Ντουμπάι, όπου έγιναν επαφές με παράγοντές της τουριστικής αγοράς, ενώ διοργανώθηκαν και αντίστοιχα on line workshops. Επίσης, ετοιμάζονται ταξίδια εξοικείωσης προς την χώρα μας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, αλλά και εξειδικευμένες καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στην περιοχή για τη γαστρονομία, τον τουρισμό πολυτελείας και ευεξίας, τον συνεδριακό τουρισμό κ.ά.».

Κλείνοντας ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε ότι: «οι προοπτικές που ανοίγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αλλού για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο και οι ευκαιρίες στην περιοχή. Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ας σημειωθεί ότι από την αραβική πλευρά, στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι χώρες: Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%