Τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών περιέγραψε ο CEO της UBS, Ραλφ Χάμερς, με τη δήλωση ότι τεχνολογίες όπως η ΑΙ ταιριάζουν καλύτερα στον χειρισμό καθημερινών λειτουργιών, όπως άνοιγμα λογαριασμού ή εκτέλεση συναλλαγών παρά στην παροχή συμβουλών σε πελάτες.

«Δεν υπάρχει πρόσθετη αξία για συμβούλους πελατών να εμπλακούν σε μια τέτοια διαδικασία,» είπε ο Χάμερς σε δηλώσεις του στο CNBC για να προσθέσει: «Είναι σύμβουλοι. Θα πρέπει να συμβουλεύουν.»

«Οι οικονομικοί μας σύμβουλοι στην πραγματικότητα θα πρέπει να υποστηρίζονται από την τεχνολογία,» είπε ο Χάμερς και τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνεται κατανοητή η έρευνα και άλλα δεδομένα για τα οποία οι σύμβουλοι έχουν χρόνο. «Αυτό είναι που μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, επειδή  ακόμη και οι δικοί μας σύμβουλοι δεν μπορούν να διαβάσουν όλες τις έρευνες που υπάρχουν,» επισήμανε ο επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας. «Οι σύμβουλοι πελατών που έχουμε δεν μπορούν να κατανοήσουν όλες τις επιλογές προϊόντων που υπάρχουν.»

Η τραπεζική βιομηχανία της Ευρώπης έχει υποστεί ριζική αλλαγή την τελευταία 10ετία, με τις εισόδους εταιρειών όπως Monzo, Revolut, N26 να αναδύονται κερδίζοντας μερίδια με σύγχρονες, αποκλειστικά ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο κορονοϊός επιτάχυνε περισσότερο την ψηφιακή μετάβαση στον τραπεζικό τομέα, με πολλούς δανειστές να σπεύδουν στην κούρσα εγκαταλείποντας τα παλιά συστήματα ΙΤ επιλέγοντας τεχνολογία cloud. Ορισμένοι συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας, όπως Microsoft, Amazon, Google και εταιρείες fintech για να επιταχύνουν τη διαδικασία αυτή. Ο Χάμερς δήλωσε ότι η UBS εξετάζει να υιοθετήσει την «εμπειρία Netflix» όπου οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε πλατφόρμα διαφορετικών επιλογών έρευνας και προϊόντων. «Εκεί οδεύουν τα πράγματα και εκεί θα κάνει το επόμενο βήμα της η UBS, κάνοντας χρήση τεχνολογίας για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες», πρόσθεσε ο Χάμερς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI