Την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να επικυρώσει σήμερα το Eurogroup.

Το Eurogroup θα ενημερωθεί για τις εκθέσεις μεταμνημονιακής παρακολούθησης των Κύπρου, την Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας και θα συζητήσει τη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος.

Tο Eurogroup θα δώσει εύσημα στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις της εν μέσω κορωνοϊού ενώ θα ανοίξει το δρόμο ώστε ο ESM να μεταβιβάσει στην Ελλάδα 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, που είχαν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (SMP/ANFA) και θα εγκρίνει την άρση της προσαύξησης του περιθωρίου επιτοκίου που είχε αποφασισθεί για ορισμένα δάνεια που είχε λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η ελάφρυνση από την απόφαση αυτή θα ανέλθει στα 103,64 εκατ. ευρώ.

Οι θεσμοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα βασικά συμπεράσματα που αποτυπώνονται στην 10η μεταμνημονιακή έκθεση τους και παρά το γεγονός ότι εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, τα πανδημικά χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα, θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσουν εντολή για την εκταμίευση των χρημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία